Le Macon

Belgisch, Frans

Le Macon
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch, Frans
Accommodatie airco
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €10,0 tot €15,0
Hoofdgerecht €9,0 tot €20,0
Nagerecht €5,0 tot €7,0
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30

Over Le Macon

Nieuwe stijl, valse start

Na een grondige renovatie en een wissel van eigenaar en chef opent de Macon nieuwe stijl nu zijn deuren: een mooie, hedendaagse brasserie. De kaart past in de tijdgeest; het is er eentje voor diegenen die al dat fusioneten en die nichterige tralala kostbeu zijn. Le Macon gaat prat op zijn burgerlijk Belg-zijn en zijn gerechten op basis van orgaanvlees (hersenen, varkenspoten, niertjes): dé habitat voor fans van kroketten en bouletten, zowel op zijn Brussels (met tomatensaus) of met konijnensaus (rozijnen, Luikse stroop). Je frieten worden er verpakt in een puntzak.Ik ben er twee keer gaan eten en mijn oordeel blijft gemengd: de Macon heeft zo zijn voor- en nadelen. Eerste vaststelling: of het nu om de koningskrabscharen met kruidenboter, de koude veloutésoep met amandelen of de frieten gaat, de chef laat zijn zoutvat graag rammelen.Verder is het aardig dat kinderen de gerechten ook als halve porties kunnen krijgen, maar jammer dat de flexibiliteit daar ophoudt. Probeer bij August (die een hekel heeft aan room en kaas) maar eens gratin dauphinois te serveren naast zijn Simmenthal-ribstuk en blijf de stoemp-saucisse van Archibald vooral verdrinken in met azijn gebluste saus en je hebt het spul binnen de kortste keren in je mooie kroonluchters hangen.Petje af daarentegen voor de goed gegarneerde en gekruide tartaar, maar vooral voor de gewoonweg verbluffende uitgebeende varkenspoot op een bedje van rodekool: perfect! Ook maak ik een diepe buiging voor de goddelijke textuur van hun chocolademousse. Maar dan nu de bediening: als je het geluk heb bediend te worden door de jonge Hidalgo met het postuur van een tangodanser, des te beter. Die vent is een echte pro die alle tafels even virtuoos bedient. Maar wanneer mijn zestigjarige buurvrouw aan zijn collega vraagt: 'wat is de stoemp van de dag?' en hij antwoordt: 'Dat staat op de kaart', vind ik dat minder. Wanneer ze dat aan de gerant vertelt en die zich niet namens de zaak verontschuldigt, vind ik dat maar zozo. Wanneer twee andere dames naast me melden dat de frieten te doorbakken zijn (klopt) en hij hun repliceert: 'Dat had u moeten zeggen, dan had u nieuwe gekregen', dan vind ik dat hij gelijk heeft, maar hun wel een koffietje had kunnen aanbieden.Kortom, fijn dat Le Macon weer open is, maar om met Eddie Terstall te spreken: 'We willen iets minder door hufters en iets meer als hofdames behandeld worden.'

Graag wat meer hartelijkheid op de vloer en wat minder zout op mijn bord en dan kunnen we het nog eens hebben over instituten.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(7/05/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Macon

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le Macon

Vanderkinderestraat 354
1180 Ukkel
Tel: 02/346.46.52

www.brasserielemacon.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden