Au Bon Bol

Chinees

Au Bon Bol
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenChinees
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Lunchschotel voor €5,50.
Voorgerecht €4,0 tot €5,0
Hoofdgerecht €7,5 tot €9,9
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 23:30
za van 12:00 tot 23:30
zo van 12:00 tot 23:00

Over Au Bon Bol

The noodles show

Op de onvolprezen 'Grub Street'-foodie blog van New York Magazine las ik een artikel over een nieuw Chinatownrestaurant met de rare naam 'Tasty hand-pulled noodles'. Handgetrokken noedels, waar kan ik dat in het Brusselse eten? Al googelend kom ik via de term 'treknoedels' bij Au bon bol terecht. Het is gelegen op een steenworp van het epicentrum van het Brusselse Chinatown: het kruispunt van de as Sint-Katelijnestraat-Kiekenmarkt met de as Zwarte Lievevrouwstraat-Visverkopersstraat. Aan de prijslijst te zien ideaal om goedkoop te gaan lunchen. Als ik er op een woensdagmiddag met Junior arriveer, krijgen we op straat al waar voor ons geld. In de vitrine wordt een demonstratie noedels trekken gegeven. Als je je hierbij niets kan voorstellen, tik dan 'Noodle Maker' in op YouTube. Dit is de Chinese variant van de Napolitaanse pizzaiolo. Op de benedenverdieping zijn er maar enkele tafeltjes. Madame zit boven op ons te wachten met een veel te zoete lycheewijn (€3). Ik bestel een Heinekenachtig Tsing Taobiertje (€2,50) en Junior een waterig lycheesap (€2,50). Door de lycheewijn en het lycheesap te mengen, creëert Junior een zeer drinkbaar aperitief. Als voorgerecht laten we gegrilde (€4) en gestoomde (€5) dimsum aanrukken, die maar comme si comme ça zijn. Hierbij drinken we, comme il faut, groene thee (€3,20). Daarna slaan we bewust de hoofdgerechten over, want we zijn gekomen voor de treknoedels en dus proberen we drie van de zeven verschillende soepen met treknoedels (€8,30) uit. Dit is eigenlijk tegen de etiquette, want in China maakt noedelsoep geen deel uit van een maaltijd. Het is een tussendoortje. De treknoedels worden aan een hete bouillon toegevoegd, samen met een ingrediënt naar keuze. Het is duidelijk zichtbaar dat de noedels hier 'met de hand getrokken' zijn. Ze variëren in dikte tussen de uiteinden. Junior zegt dat hij een déjà vu heeft. Hij vertelt over de voor hem mystieke ervaring van het slurpen van een noedelsoep in de Wagamama in Londen tijdens een schoolreis vorig schooljaar. Hij leert ons dat noedels in China symbool staan voor een lang leven en dat het snijden van noedels volgens de zeer bijgelovige Chinezen ongeluk brengt. Vandaar dat we van hem een licence to slurp krijgen. Blijkbaar zijn er hier geen nagerechten te krijgen. Dat vat het voor mij goed samen. Dit is een plek om goedkoop en snel te lunchen met een treknoedelsoep. Binnen en buiten in een kwartier. We betalen de democratische rekening van €53,30 en besluiten dat we toch nog iets zoets willen. Hiervoor gaan we naar de Brusselse pied à terre van de artisanale patissier-chocolatier Jean-Philippe Darcis uit Verviers in de Korte Boterstraat. Darcis maakt zonder twijfel de beste macarons of amandelkoekjes (€1 per stuk) ten noorden van de hexagoon. We kiezen ieder vijf macarons uit en gaan die bij een koffie oppeuzelen in de Cirio, het café met neorenaissance-interieur waarvoor onlangs de beschermingsprocedure is opgestart.

Snel en goedkoop lunchen. De treknoedelssoep is eten en drinken samen. Bye bye smos en martino.

woord Bart Billen
(11/03/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Au Bon Bol

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Au Bon Bol

buurt: Sint-Katelijne
Paul Devauxstraat 9
1000 Brussel
Tel: 02/513.16.88

www.bonbol.be

meer Chinees

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden