l'R du Temps

Zwitsers

l'R du Temps
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenZwitsers
SpecialiteitFondue
Accommodatie airco, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd, levering aan huis
Prijzen
Voorgerecht €4,5 tot €8,7
Hoofdgerecht €7,5 tot €20,0
Nagerecht €4,0 tot €10,0
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
di van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
wo van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
do van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
vr van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
za van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
zo van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00

Over l'R du Temps

Ogen groter dan de buik

'Wanneer gaan we eens échte fondue eten?vraagt Junior. Hiermee bedoelt hij fondue bourguignonne en geen kaasfondue. Madame denkt er immers niet aan om thuis het plafond te ruïneren door het te coaten met een vetlaag. Op een zondagmiddag trekken we hiervoor naar l'R du temps. De R staat voor Rodel, want de autochtone Zwitser René Rodel is er chef-eigenaar. Het restaurant is gelegen op de eerste verdieping van een appartementsgebouw aan een residentiële laan. We komen er warempel terecht in de jaren €70. Iedereen die ooit op sneeuwklassen is geweest, kan zich het interieur zo voorstellen: een Alpenchalet bomvol silver seventies kitsch, koebellen incluis.
Als voorgerecht kies ik voor de croûtes Emmental (€7,20) en Junior voor de crêpe Zurichoise (€8). Madame denkt dat een voorgerecht hier te veel van het goede zal zijn. Ze zal natuurlijk weer gelijk krijgen. Dat neemt niet weg dat de voorgerechten heerlijk zijn. De croûtes Emmental is een simpel gerecht. Brood doorweekt met witte wijn wordt belegd met Emmental-kaas en gegratineerd. Hierop komt gebakken spek en een spiegelei. De crêpe Zurichoise is een pannenkoek met kaas en spek.
Hierna volgt voor mij emincé de veau Zurichois (€14,20), voor Junior fondue Bourguignonne au filet (€17) en voor Madame fondue royale (16,10).
Voor alle duidelijkheid: fondue bourguignonne is geen 'echte' fondue. Het heeft nog minder met de Franse Bourgogne te maken. 'Echte' fondue is kaasfondue, het Zwitserse nationale gerecht. De manier van eten van een fondue bourguignonne is vergelijkbaar met kaasfondue, vandaar de naam. Zoals het hoort, zijn op het speciale fondue-bourguignonnebord vier aparte vakjes voor sausen (mayonaise, cocktail, tartare en curry), het vlees is supermals en het vet gloeiend heet. Alleen de diepvriesfrieten vallen tegen. De kaasfondue is hier met grisonvlees, aardappelblokjes, fruit, groente en natuurlijk brood om in de kaaspot te dompelen. De emincé de veau Zurichois zijn reepjes kalfsvlees in een plas champignonroomsaus. Hierbij komt een rösti (zeg reusjti) of spätzli. Ik kan het niet laten en bestel ze allebei. Het zijn allemaal gigantische porties. De rösti is een aardappelpannenkoek. Gekookte aardappelen worden in dunne reepjes geraspt en in de vorm van een pannenkoek bruin gebakken. Vanbuiten krokant en vanbinnen smeuïg. Dit is super, in niets te vergelijken met die gefrituurde diepvries-beyblades die overal te pas en te onpas worden opgediend. De spätzli worden gemaakt van een dik vloeibaar deeg dat door een vergiet in kokend water vloeit. Deze gekookte onregelmatige deegslierten worden na afkoeling bruin gebakken in boter.
Geen van ons drieën slaagt erin om alles op te krijgen. Dit is onbegonnen werk. Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant zei het al in de jaren €70: 'Ogen groter dan de buik'. Bij dit alles dronken we Edelweiss (€19), een naar mijn oordeel veel te dure Zwitserse tafelwijn. Niet getreurd, voor dit jaren €70 feestmaal betaalden we €35 per persoon.

Authentiek Zwitsers restaurant met de beste rösti ten westen van de Alpen.

woord Bart Billen
vertaling Adeline Weckmans
(7/05/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over l'R du Temps

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over l'R du Temps

Hansen-Soulielaan 78
1040 Etterbeek
Tel: 02/735.00.66

www.rodel.be/rdutemps.htm

toon kaart


Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden