Enjoy

Internationaal

Enjoy
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie ontbijt, bar/lounge
Prijzen
Voorgerecht €10,0 tot €18,0
Hoofdgerecht €18,0 tot €26,0
Nagerecht €8,0 tot €8,0
American Express Maaltijdcheques MasterCard
Openingsuren
ma van 07:30 tot 23:00
di van 07:30 tot 23:00
wo van 07:30 tot 23:00
do van 07:30 tot 23:00
vr van 07:30 tot 23:00
za van 07:30 tot 23:00
zo gesloten

Over Enjoy

Tapas voor €100?

Ik vind Yves Mattagne, de chef van de Sea Grill (2 sterren bij de Bandenkoning) een van beste chefs van ons koninkrijk, zoniet DE beste. Zijn keuken is puur, zonder pracht, praal en kunstgrepen. Het product - dat niet verraden, maar verheerlijkt wordt - staat centraal en de onberispelijke bereidingswijzen. In zijn keuken combineert hij elegant en sensueel allerlei smaken (nooit té veel!) en invloeden (Spaans, Aziatisch...) zonder exhibitionistisch-technisch of dikkenekkerig te doen: origineel, maar niet ijdel, precies maar royaal, smaakvol maar licht, nerveus en levendig.Ik heb er wel eens twee keer in een week gegeten, want van de Sea Grill krijg ik nooit genoeg. Oké, de inrichting heeft de fantasieloze uitstraling van een internationaal hotel: hallo, investeerders, nooit van Fred Nicolaï gehoord? De bediening is daarentegen perfect en samen met wat er op je bord ligt, heb ik de Sea Grill nog nooit op de minste misstap kunnen betrappen. Na enig speurwerk blijkt nu dus dat het Atelier van mijn favoriete chef voor Enjoy de kaart heeft uitgewerkt. Het is er nieuw en mooi: na drie maanden ruik je de verf nog steeds. Ik stap op een woensdagavond deze uitbreiding van de fonkelende BMW-showroom binnen die wat leegjes aandoet. Dat verlet niet dat we hartelijk ontvangen en geadviseerd worden door een jonge vrouw die verstand heeft van haar vak. Het principe? Een kaart met gastronomische tapas waar je in kleine of grote porties van kunt smullen. Een 'normale' trek is met drie porties gestild, zo meldt de kaart.Ik val voor het ozen-ei (op lage temperatuur gekookt) met grijze garnalen, jonge spinaziescheuten en nantuasaus: een recept met een hoog smaak- en cholesterolgehalte. Het is heerlijk, maar gelukkig blijven de porties binnen de perken. Mijn Sergio zet zijn vork in een gerookte paling op een fijne gelei van komkommer en muntyoghurt: fris, licht, perfect!Dan een minitonijntartaar (zoals een filet américain) met friet voor mij en een kleine krokante kalfszwezerik met wortelespuma en vanille-saffraansaus voor mijn geliefde. We smullen in stilte, alles is piekfijn en netjes, maar emotieloos. Zes klanten per dienst is wat deprimerend voor een chef. Zelfs al doet hij alles keurig volgens het boekje, zijn gerichten missen wat pit! Geheel terzijde (maar hoe langer ik dit vak doe, des te meer ik in het subjectieve geloof): je hebt van die dagen dat een chef, zijn keuken en zijn gerechten lijken te zweven en je met elk hapje betoveren en andere dagen dat het even spannend is als een comapatiënt.We nemen geen tweede ronde, maar gaan direct door met een nagerecht (€8). Aperitieven inbegrepen hebben we elk vier losse glazen wijn gedronken voor in totaal €46,50 aan geestrijk vocht (exclusief water), wat het totaal op €119 brengt. En zelfs als foody zeg ik dan dat het concept met kleine porties en wijn per glas gezelliger en goedkoper moet kunnen, want anders ga je niet op die hoge stoelen maar in een echt restaurant zitten.

Kleine porties voor fijnproevers en wijn per glas naast een showroom vol pk's, de rekening is al even opgevoerd.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(17/10/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Enjoy

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Enjoy

buurt: Justitiepaleis
Waterloolaan 22
1000 Brussel
Tel: 02/641.57.90

www.enjoybrussels.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden