Atrium

Fusion, Internationaal

Atrium
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFusion, Internationaal
Accommodatie airco, ontbijt, bar/lounge, hotel, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €7,5 tot €15,0
Hoofdgerecht €7,5 tot €34,0
Nagerecht €5,5 tot €9,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 09:00 tot 22:30
di van 09:00 tot 22:30
wo van 09:00 tot 22:30
do van 09:00 tot 22:30
vr van 09:00 tot 22:30
za van 09:00 tot 22:30
zo van 09:00 tot 22:30

Over Atrium

Wraps voor wereldburgers

Het is een Parijse gewoonte, een tic van de Amerikanen, een folietje van Londenaars: afspreken in een hotel om er te ontbijten, te brunchen, de afternoon tea te nuttigen of te aperitieven. Brusselaars doen dat iets minder en ook het restaurantbezoek staat er op een lager pitje. Ze moesten eens weten wat ze missen! Wat een fauna, wat een leven in de brouwerij, wat een intriges! Vooral in de lobby's van de internationale ketens, waar je zakenmensen, airhostessen, Japanse en Amerikaanse toeristen met facelifts, gesluierde vrouwen en jetsetcreaturen en schrijvers en actrices op promotietoer tegen het lijf loopt. Of het nu het Conrad, Hilton of SAS is, je neemt er plaats in de lounge en slaat het sociologische ballet gade, een heus feestmaal voor je ogen! Om er ten volle van te genieten bestel je iets lekkers, een cocktail genre cosmo, en droom je weg.
Grenzend aan de Sea Gril, het tweesterrenrestaurant van het SAS en ongetwijfeld de beste tafel van Brussel, bevindt zich het Atrium, een loungeruimte overkoepeld door een monumentaal glazen dak en een waterval aan balkons die uitgeven op de verschillende verdiepingen en hun kamers. Tot op heden liet de inrichting een beetje te wensen over maar onlangs kreeg ze een heuse facelift: mooie zetels in geweven wol, tafels met etnische inslag, kamerschermen in de vorm van sluiers, groene planten die voor de chlorofyl zorgen.
Op het menu staat een traditionele kaart die de seizoenen volgt en een reeks suggesties om uit het vuistje te eten. Hier vind je de klassiekers van de internationale hotels terug, genre cesar salad en kalkoensandwiches, maar ook de creaties van Yves Mattagne, die op elegante wijze smaken uit de hele wereld met elkaar verbindt. Ik heb de heerlijk verse en luchtige gazpacho glacé voor jullie geproefd (€7,50), met een brunoise van komkommer, een heerlijke azijntoets en een kommetje croutons. Het bord met iberico de bellota ham (€8,50 of €15) wordt vergezeld van geroosterd brood en rauwe tomaat met een stevige looksmaak. De lekker aromatische wraps van gelakte eend (€12) laten zich welwillend in de hoisinsaus weken. Het traag bereide iberische varkensvlees met een parfum van kefta en mousseline van aubergines (€20) is een toonbeeld van zachtheid en evenwicht. De hamburger (€15), opgediend op een briochebrood en versierd met bacon, kaas en een fondue van fijne uitjes, gaat gepaard met frietjes die in hun jasje gesneden werden en op smaak gebracht zijn met kruiden en drie potjes mosterd, mayonnaise en ketchup. Kortom, een bord volgens de regels van de kunst. Nog lekkerder met een glaasje wijn (tussen €5 en €6,50). De perfecte bediening wordt verzorgd door Jean-Guillaume en Frédéric. Kortom: een plaats waar tegemoetgekomen wordt aan alle vereisten van de cosmopoliet. Hotels bezoeken? Een heuse sport als je het mij vraagt.

De loungebar van het SAS Hotel is perfect om een heleboel cosmopolitische smaken te ontdekken

woord Sandrine Mossiat
vertaling Filip Leloup
(20/08/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Atrium

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Atrium

buurt: De Brouckère
Wolvengrachtstraat 47
1000 Brussel
Tel: 02/219.28.28

toon kaart


meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden