Da Vincenzo

Italiaans

Da Vincenzo
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitPizza
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Voorgerecht €5,5 tot €13,0
Hoofdgerecht €7,5 tot €23,0
Nagerecht €5,5 tot €7,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 15:00 en van 18:30 tot 24:00
wo van 11:30 tot 15:00 en van 18:30 tot 24:00
do van 11:30 tot 15:00 en van 18:30 tot 24:00
vr van 11:30 tot 15:00 en van 18:30 tot 24:00
za van 11:30 tot 15:00 en van 18:30 tot 24:00
zo van 11:30 tot 15:00 en van 18:30 tot 24:00

Over Da Vincenzo

In naam van de vader

Hoeveel Italiaanse restaurants er in Brussel zijn? Als je er alle traditionele trattoria's, de meest uiteenlopende pizzeria's en de restaurants nieuwe stijl bij moet tellen, heb je wel een paar rozenkransjes nodig. In dat opzicht heeft Da Vincenzo een mooie stamboom. Mensen met een lang leven en/of een goed geheugen zullen zich herinneren dat hier in de Vredestraat tussen 1968 en 1982 A Zia Tereza stond, een respectabel etablissement dat bestierd werd door een zekere eerbare Vincenzo. Helaas herinner ik me zelf alleen maar zijn opvolger uit de jaren '90, ook een Italiaan, maar dan van het slag grote lomperik dat er tijdens de ontboezemingen na het eten (een grappaatje voor mevrouwtje!?!) prat op ging dat hij zijn vrouw al een paar keer had afgeranseld. Kortom, het soort tent waar je ondanks de lekkere pizza en de gratis grappa's, toch niet naar terug wilt... Een Chinese dame heeft de zaak overgenomen en daarna - hoe mooi kan het toeval in het leven soms zijn - was het aan Maria Fanara en Vito Ingaffria, twee oude bekenden van de Ciccio Bello in Bosvoorde, om dit adres weer nieuw leven in te blazen. Nu heeft het lot het zo beslist dat Maria de dochter is van die beroemde Vincenzo. De chinoiserieën gingen dus de deur uit en het interieur kreeg een hedendaags jasje: een mooie, lange, gepatineerde ruimte die zo is ingericht dat de tafels er in alle mogelijke opstellingen geplaatst kunnen worden: van intieme diners tot grote gezellige tafelrijen. Ook de kaart speelt in op de huidige trends. Zo kan onder meer de schitterende lardo di Colonnata geserveerd op een mooi antipastibord onze goedkeuring wegdragen: een gerecht dat royaal is gegarneerd met fijne vleeswaren, gegrilde groenten en gebakken vis (€24 per 2). Kennen jullie deze beroemde lardo? Deze delicate lekkernij bestaat uit spek dat de Toscaanse marmerwerkers een tijdje in hun marmaren kisten lieten rusten. Deze met grof zout en diverse kruiden en specerijen geïmpregneerde en zeer fijngesneden delicatesse smelt letterlijk op je tong. Andere specialiteit van het huis: de bediening door echte professionals die glimlachend, zelfverzekerd en vriendelijk overkomen. De voorvader zou er trots op zijn.Maria brengt hem trouwens hulde via haar rigatoni da Vincenzo, perfect bijtgare pasta met een elegante saus van scampi, erwtjes, courgetteblokjes en aardappels. Andere klassieker: de vitello tonato (fijne plakjes koud kalfsgebraad gegarneerd met tonijnmayonaise). Natuurlijk zijn deze voorgerechten al erg copieus, vooral omdat ik daarna ben doorgegaan met een scaloppina alla parmigiana (een malse kalfsschnitzel met ingemaakte schijfjes aubergine met tomaat en parmezaan), terwijl Sergio zijn tanden zet in een perfect roze en heerlijk smaakvolle Venetiaanse kalfslever. Bij dit alles vloeit een per centimeter geschonken sangiovese. En als nagerecht? Tiramisu natuurlijk!

Pasta, pizza en een fraaie selectie vlees- en (gegrilde) visgerechten: dit Italiaans restaurant stroomt over van de lekkernijen en de vriendelijkheid.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(16/01/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Da Vincenzo

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  3/5

 
  3/5

Johan Vandamme - 5/11/17 21:22

We zijn deze week 3x gaan eten bij Da Vincenzo. Na de 2e keer hadden we besloten om hier regelmatig te gaan eten. Maar na deze avond is het spijtig genoeg duidelijk geworden dat het geen restaurant voor ons is. Men serveert er immers "à la tête-à-tête du client". De eerste twee keer deze week werden we goed, vriendelijk en meer dan correct bediend. Vanavond heeft men ons teleurgesteld: amateuristisch, onbeleefd, 2 uur heeft het geduurd om ons een pizza en een dessert te serveren terwijl er bijna geen gasten waren, ... Men was er zich van bewust, want er kwamen excuses. En bij de excuses werd een limoncello, grappa of ... aangeboden op kosten van het huis. Maar n iet aan ons... Kortom: wij werden behandeld als tweederangs gasten en dat is niet aan ons besteed. We gaan gemiddeld een 100-tal keer per jaar eten op restaurant en dachten een nieuw adresje gevonden te hebben om er als vaste klanten te gaan eten, maar we hebben ons vergist. Er zijn andere Italiaanse restaurants in de buurt die alle gasten evenwaardig en gelijk behandelen. Klant is koning, maar niet hier... Minder weergeven

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Da Vincenzo

Vredestraat 13
1050 Elsene
Tel: 02/502.16.90

www.davincenzo.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden