L'intemporelle

Mediterraan, Frans

L'intemporelle
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenMediterraan, Frans
SpecialiteitVis,
Accommodatie honden toegelaten, terras, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €10,0 tot €15,0
Hoofdgerecht €13,0 tot €19,0
Nagerecht €6,5 tot €6,5
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00
di van 12:00 tot 15:00
wo van 12:00 tot 15:00
do van 12:00 tot 15:00
vr van 12:00 tot 15:00
za van 12:00 tot 16:00
zo gesloten
's Avonds enkel op reservatie voor groepen vanaf 15 personen.

Over L'intemporelle

Geraffineerde eenvoud

Terrasjesweer, ik ga lunchen op het mooie terras van L'intemporelle. Te laat, er is geen tafeltje meer vrij. Dan maar binnen eten. Ook hier heerst een gezellige drukte. Voor de inrichting van zijn restaurant heeft eigenaar Jamil Daghir vaak de vlooienmarkt bezocht op het Vossenplein. Het resultaat is een pretentieloos maar gezellig decor. Jamil, een Tunesische visserszoon, is eigenlijk architect, maar de culinaire microbe heeft hem al jaren in haar greep. Hij is volledig autodidact en behaalde via de middenjury zijn diploma van chef-kok. Jamil serveert een Franse keuken met een zware mediterrane inslag. De mechoui van gegrilde groenten die we geserveerd krijgen als voorafje, is een van de betere die ik ooit geproefd heb. Op het menubord staan vijf voorgerechten. Ik ga voor de sint-jakobsnoten met lentesalade. Een rijkelijke portie, ik beklaag het me dan ook al snel dat ik straks nog een hoofdgerecht te verwerken krijg. De salade is fris. Mango, appel en venkel maken er iets zomers van, de sint-jakobsnoten hebben het mooie goudgele knapperige korstje van de geklaarde boter. Jamil is intussen zijn klanten komen groeten. Twee vriendinnen van het 'Prince d'orange'typeinformeren bij Jamil naar de gebruikte kruiden. In een zondvloed van woorden en met een haast kinderlijk enthousiasme vertelt Jamil dat hij vandaag venkelzaadjes, komijnzaadjes en korianderbolletjes gebruikt heeft voor zijn gemalen kruiden. De dames vullen snel hun boodschappenlijstje aan. Na de koffie zullen ze het verhaal delen met een geduldige verkoopster van het warenhuis ROB. Intussen mag ik aan mijn hoofdgerecht beginnen. Mijn trio van vis levert me een mooie tonijnmoot op vergezeld van zeeduivel en zeebaars. Ik tel acht verschillende groenten en proef van een heerlijke saffraansaus op basis van visfumet en kokosmelk. Wat Jamils keuken zo bijzonder maakt, is zijn aandacht voor verse groenten. Andere restaurateurs zouden dan al snel spreken van een biokeuken. Maar aan dat commercieel spelletje doet Jamil duidelijk niet mee. In heel wat Brusselse restaurants zou ik €15 mogen neertellen voor de groenten op mijn bord alleen al. Hier krijg je er nog een serieuze portie vis bij. Geen wonder dat dit restaurant druk bezocht wordt.

Heerlijke keuken en eerlijke prijzen.

woord Marc Boutsen
vertaling Adeline Weckmans
(17/05/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over L'intemporelle

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over L'intemporelle

Louis Lepoutrelaan 114
1050 Elsene
Tel: 02/345.98.93

https://www.facebook.com/lintemporelle-599968246792630/timeline/

meer Mediterraan

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden