Tan

Internationaal, Fusion

Tan
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenInternationaal, Fusion
SpecialiteitBiologisch,
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €11,0 tot €19,0
Hoofdgerecht €14,0 tot €26,0
Nagerecht €4,5 tot €8,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:30
za van 18:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Tan

Je bent wat je eet

Vlakbij het hippe Kasteleinsplein In Elsene kan je al enkele jaren proeven van de keuken van de Brusselse foodgoeroe Pol Grégoire in restaurant Tan. Je passeert eerst via een lange gang om in een winkeltje terecht te komen. Dat het hier om biologische voeding gaat, wordt al snel duidelijk. Toch presenteert het restaurant zich niet als zodanig. Voor de uitbaters is het gebruik van biologische producten de evidentie zelve, waarom zouden ze er dan nog mee uitpakken? Intussen staan we voor de houten trap die ons naar het restaurant leidt, links van ons zien we een grote tafel en een keuken waar met veel zwier kookdemonstraties gegeven worden. Wanneer we eenmaal boven zijn aanbeland, zien we een mooi en aangenaam eigentijds interieur. De tijd dat je gezonde en biologische voeding automatisch met geitenwollen sokken associeerde,is gelukkig voorbij. Het publiek is een bonte mengeling van families, zakenlui en enkele dames die gezellig komen lunchen. Een trendy en mooie jonge ober brengt ons de kaart en de dagsuggesties. Op de achterflap van de menukaart staat heel uitvoerig de filosofie van restaurant Tan beschreven. Het komt erop neer dat zoveel mogelijk ingrediënten rauw worden gebruikt opdat ze een maximum aan voedingswaarde zouden behouden. Worden ze dan toch gekookt, dan moet dat altijd opnieuw onder de 100° C gebeuren, wederom om zoveel mogelijk de voedende bestanddelen te bewaren. Ook de kaart is volgens de principes van rauw en gekookt opgedeeld. Helaas moet je hier wel je beste Frans bovenhalen, want wij vinden op de hele kaart geen gebenedijd woord Nederlands terug. Ik ga voor de lunch (€17,5). Je krijgt daarbij steeds de keuze tussen een vegetarische lunch en een met vis of vlees. Ik ga van start met een koude soep van rauwe tomaat, selder en komkommer. De soep is op smaak gebracht met koriander, avocado en jonge scheuten van waterkers. Mijn soepbord is erg goed gevuld en alzo ook al snel mijn maag. Het is een hartige soep met een verrassende en verfrissende smaak. Mijn hoofdgerecht bestaat uit kalkoenlapjes in szechuanpeper gemarineerd en gestoomde groenten. De kalkoenlapjes zijn aangenaam gekruid en de venkel smaakt echt naar venkel. Ik eindig mijn maaltijd met een tisane (€1,5). Los van de filosofie van het huis heb ik simpelweg lekker en verrassend gegeten. En zonder daarom meteen een adept te worden van de theorieën van Pol Grégoire, geeft het je wel stof tot nadenken. Je bent tenslotte wat je eet.

Lekker, gezond en gebalanceerd eten in een aangenaam hedendaags kader.

woord Marc Boutsen
vertaling Didier Stiers
(6/06/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Tan

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Tan

Waterleidingsstraat 95
1050 Elsene
Tel: 02/537.87.87

tanclub.org

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden