Les Deux Frères

Belgisch-Frans

Les Deux Frères
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, terras, menu is beschikbaar in het Nederlands, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €9,5 tot €19,0
Hoofdgerecht €15,0 tot €28,0
Nagerecht €7,5 tot €13,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 23:00
za van 19:00 tot 23:00
zo gesloten

Over Les Deux Frères

Onzinkbaar / Evergroen(te) / Twee rotsen in de branding

Hoewel deze gelegenheid al meer dan twintig jaar bestaat, had ze indertijd evengoed een eendagsvlieg kunnen zijn, maar het koppige karakter van de eigenaar heeft er anders over beslist. Patrick Roth staat er al sinds mensenheugenis aan het roer, houdt zijn schip op koers, haalt regelmatig de zeilen aan en schrobt het dek om zijn hoofd elegant boven water te houden en te vermijden dat zijn restaurant op een dag te boek komt te staan als een drijvend wrak. Cruciaal daarbij is dat de gezellige rommelmarktsfeer met warme kleuren regelmatig opgefrist wordt. Aan die zorgvuldig opgeduikelde snuisterijen dankt Les 2 Frères zijn kenmerkende, hartelijke sfeer. De liefhebbers die daar 's middags en 's avonds op afkomen, komen niet bedrogen uit. Naast een efficiënte en oprecht vriendelijke bediening is de hoeksteen van elk restaurant: de keuken, die hier zo regelmatig is als een Zwitsers uurwerk. Deze 'kombuis' wordt bestierd door Paulo Botelho en is drie jaar geleden als kerstcadeau voor Paulo helemaal vernieuwd, zodat hij er zijn klassieke en creatieve pareltjes kon blijven brouwen. Om te beginnen kan je natuurlijk je vork zetten in een assortiment van voorgerechten: een zeer royale schotel waarop de garnaalkroketten scheep gaan met een plakje ganzenlever, waar koud tegen warm aanschurkt, waar je niet weet of je de parmaham nu voor of na de toast met gerookte zalm moet eten, waar, kortom, eerlijk volks flirt met edel. Maar voor €19 krijg je zo'n grote portie voorgerecht dat je óf honger als een wolf moet hebben, of een tafelgenoot dan wel buurman aan je zij moet hebben die een vorkje meeprikt. Ik ga voor de tomaat met garnalen (natuurlijk gepeld en goed gegarneerd, jawel) en voor een garnaalkroket zoals ik ze het liefste eet: lekker krokant van buiten en zalig zacht van binnen met alle lekker zilte smaken die de Noordzee ons te bieden heeft. Ter verfrissing krijg ik daarbij een verse en knapperige gemengde salade. Ik ga door met de vis van de dag: een in zijn vel gebakken baarsfilet met bijbehorende groenten. Het valt me op hoe groente-minded de eigenaar en de chef zijn: ze deinzen er niet voor terug je een royale berg antioxidanten op te dringen. En ze hebben gelijk: we eten al veel te veel vet, suiker, vlees en vuiligheid, dus alleen groenten kunnen ons behoeden voor aftakeling! De krokante kalfszwezerik met pompelmoessaus en ouderwetse mosterd van mijn makker is precies goed. Dat doet me denken aan andere goede ervaringen hier en hoe meesterlijk hij altijd zijn sauzen en kruiden beheerst. Zijn klassieke Frans-Belgische kaart (met bovenaan tartaar-friet en lamsnootje met gratin dauphinois) bloeit open in zijn hedendaagsere creaties waar ook Mediterrane en Aziatische invloeden hun plaats krijgen. Zo bewaar ik dierbare herinneringen aan de tartaar van rode tonijn met geraspte stukjes groene appel en witte kool. Het mooie weer komt eraan, het terras is open, dus profiteer ervan!

'Achter deze romantisch-chique inrichting schuilt een keuken die geïnspireerder is dan ooit tevoren'

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(1/07/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Les Deux Frères

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Les Deux Frères

Vanderaeylaan 2
1180 Ukkel
Tel: 02/376.76.06

www.les2freres.be

toon kaart


meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden