De Neu Pruim

Belgisch

De Neu Pruim
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitVleesgerechten
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Elke weekdag tweegangenlunch voor €10.
Voorgerecht €2,5 tot €15,0
Hoofdgerecht €11,0 tot €19,5
Nagerecht €4,0 tot €6,0
Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
Open op feestdagen.

Over De Neu Pruim

De keuken van ons moeder

Hoe langer hoe meer raak ik ervan overtuigd dat mensen op zoek zijn naar resto's waar eerlijke kost wordt geserveerd en niet naar de nieuwe place to be waar arty farty culinaire hoogstandjes de bovenhand halen. De Neu Pruim is zo'n eetplek die dan ook altijd boeje vol zit. Het opende in 1903 als café en uitzwerming van een tak van de familie van het nog steeds bestaande café 'In de Oude Pruimertegenover. In 2000 namen chef John Stevens en zijn echtgenote het restaurant over en turnden het om tot restaurant met Belgische specialiteiten, van stoemp tot steak.
Als ik er met mijn gezin op een zaterdagavond binnenstap, worden we direct ondergedompeld in een familiale sfeer. Het geroezemoes van de gasten is rustgevend en nodigt uit tot gezellig kletsen. Natuurlijk draagt het bruin-café-interieur hiertoe bij.
We bestellen meteen een oude geuze Mariage Parfait van Boon uit Lembeek (€3,5). Die is zeer mals met een iets hoppige afdronk achteraan de tong. Eigenlijk wel bizar dat hier in Beersel, het enige dorp ter wereld waar er twee oude geuzeproducenten (3 Fonteinen en Oud Beersel) zijn gevestigd, de oude geuze van een naburig dorp wordt geschonken.
Als voorgerecht is de toast met Parijse champignons (€9) een simpel maar eerlijk gerecht. De champignons zijn gesauteerd met ajuin en peterselie. Alleen moet ik het citroenpartje lenen dat mijn zoon bij zijn huisbereide kaaskroketten (€8,50) heeft gekregen. De dagsoep (€2,50) voor mijn eega is officieel een kippenroomsoep, maar blijkt een exacte kopie te zijn van de groentesoep op basis van een kippenbouillon van ons moeder. Van een flashback gesproken. Heerlijk om een homp bruin brood in te soppen.
De vader van de chef is beenhouwer en staat in voor de wekelijkse aankoop van een rund, en een varken of een schaap. Ze worden in het huis versneden en verwerkt. Dat is dan ook te proeven aan de huisbereide worsten (€12,50) en het gebakken (in huis gezouten!) spek (€11) dat mijn tafelgenoten kiezen. Zo smaakte vlees vroeger. De worsten zijn compact en hebben een diepe smaak en de vetrand van het licht gezouten spek smelt in de mond. De bruine saus is een meerwaarde bij de worsten, maar overbodig bij het spek. Had de moeder van Jommeke haar zoon deze savooiekoolstoemp voorgeschoteld in het stripverhaal 'Neuzen bij de vleet', onze held zou nooit in hongerstaking zijn gegaan. Zo lekker.
Mijn portie konijn met pruimen en geuze (€14,50) omvat twee billen, twee niertjes, evenveel pruimen en de nek van vlekje. Dit gerecht blijven we thuis toch associëren met kermiszondag. Het vlees is mals en de niertjes brengen een mooi evenwicht in het smaakpalet dat anders te zoet zou zijn. Het toefje dille en luzerne dat mijn bord siert, mag gerust achterwege blijven want de geur ervan stoort.
We drinken nog een koffie (1,80) want desserts zijn hier geen specialiteit. Daarna wordt er ons samen met de rekening (€81,30) een pruimenjenever aangeboden en keren we met een goed gevoel huiswaarts.

Gezellig restaurant dat 'en stoemelings' de pole position in culinair Beersel heeft overgenomen.

woord Bart Billen
(28/11/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Neu Pruim

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

vanhassel marc - 14/02/17 9:26

Al verschillende keren gaan eten en het is daar altijd top.Je gaat er niet met honger naar huis. De Neu pruim is een echte aanrader voor iedereen. het personeel en de uitbaters zijn daar heel vriendelijk en zeer klantvriendelijk. Doe zo voort

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Neu Pruim

Steenweg op Ukkel 110
1650 Beersel
Tel: 02/377.64.05

www.deneupruim.be

toon kaart


meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden