Eat O'Clock

Belgisch, Wereldkeuken

Kenmerken
KeukenBelgisch, Wereldkeuken
Specialiteit, Salades
Accommodatie terras, ontbijt
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €3,5 tot €3,5
Hoofdgerecht €2,8 tot €11,0
Nagerecht €3,0 tot €4,5
Openingsuren
ma van 07:30 tot 15:00
di van 07:30 tot 15:00
wo van 07:30 tot 15:00
do van 07:30 tot 15:00
vr van 07:30 tot 15:00
za gesloten
zo gesloten

Over Eat O'Clock

Much ado about nothing

Eind 2002 ontketende Pol Grégoire met de opening van Tan een revolutie in de Brusselse gastronomie met zijn concept 'levende voeding', een merknaam waarin verschillende voedingsstromingen samenkomen. Wat levert dat nu op? Heerlijk, kleurrijk eten om van te smullen dat bestaat uit energierijke, biologische voedingsmiddelen waarbij giftige producten en bereidingswijzen uit den boze zijn. Pol Grégoire deelt zijn geheimen en recepten graag, in de vorm van lessen waarin hij zijn evangelie zaait dat links en rechts ontkiemt in nieuwe roepingen en andere gezonde concepten (zie polgregoirecalendrier.blogspot.com). Dat is ook de voedingsbodem voor Punch Food. Op het menu vind je daar veel granen, groenten, gekiemde en oliehoudende zaden: verse, seizoengebonden producten zonder conserveermiddelen of toegevoegde suikers, zachte bereidingswijzen, zodat de moleculaire structuur van de voedingsmiddelen intact blijft en de voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden. Het knusse en leuk ingerichte Punch Food is nu naar Oudergem verhuisd en omgedoopt tot Eat O'Clock. Daar is het een grootse, lichte, maar karakterloze zaal geworden met een goed gelegen terras (helaas zonder parasol), kranten in overvloed en een efficiënte bediening. Vanwege economische motieven en de Belgische, uiteindelijk vrij traditionele, eetgewoonten heeft de 1160-variant van Punch Food zijn kaart moeten uitbreiden met de klassieke kleine gerechten: broodjes, croque-monsieurs, spaghetti en dergelijke. Blijvertjes zijn de verse vruchtensappen, de misosoep (Japanse bouillon met pasta van gegiste granen en algen, hier aangevuld met noedels en rijst) en de Punchgerechten boordevol ingrediënten die bijdragen tot een verteerbaardere, gezondere en stimulerendere voeding. Aangezien ik hier nog gekomen ben voor een broodje met tonijn en mayo, bestel ik het verse vruchtensap van de dag, dat ter plekke geperst wordt op basis van appel, peer, ananas en munt: een mooi concentraat magische voedingsstoffen en andere enzymen.Voor de dagschotel heeft men inspiratie opgedaan in het oosten: griesmeel van harde tarwe met rozijnen, hummus (kikkererwtenpuree) en met sojascheuten gegarneerde falafels (kikkererwtenkroketten). Alleen zit er wat kinkjes in de kabel: hoewel het griesmeel heerlijk gekruid is, is het links en rechts besprenkeld met een scheut tamari (sojasaus), waardoor sommige happen superzout zijn. De falafels zijn droog, slecht klaargemaakt en eigenlijk niet te eten. De hummus is weliswaar smaakvol, maar ik heb eigenlijk niets om het mee te combineren. Waar zijn de groenten (komkommer, wortel, tomaat, ui) als opfrisser voor het griesmeel en als tegengewicht voor al dat zout en droog? Bijzonder onevenwichtig gerecht dus dat droog op droog stapelt. Achteraf betreur ik dat ik hier niet in een traditionelere bui ben beland , dan had ik gekozen voor brood met wortelrozet, emmenthal, ei, groentjes en mosterdmayonaise. Gegarandeerd minder gezond maar wel beter doordacht!

Goed concept voor gezonde voeding, maar aan sommige recepten moet nog behoorlijk wat geschaafd worden.

woord Sandrine Mossiat
vertaling Derk De Graaf
(3/06/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Eat O'Clock

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Eat O'Clock

Waversesteenweg 1680
1160 Oudergem
Tel: 02/675.55.51

www.eat-o-clock.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden