Dam Sum

Chinees, Oosters

Dam Sum
Kenmerken
KeukenChinees, Oosters
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €4,5 tot €5,2
Hoofdgerecht €13 tot €14
Nagerecht €5 tot €5
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:45
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:45
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:45
zo gesloten
Reserveren is niet mogelijk.

Over Dam Sum

Als je op een dinsdagavond even moet wachten op een tafeltje voor twee dan weet je: Dam Sum is op dit moment dé place to be. Wat ze serveren? Dim sums, uiteraard, en daarvoor schuiven wij in Elsene gewillig aan bij deze in augustus geopende oosterse zaak. Om met een culinaire bekentenis te beginnen: we love dim sums. Daarom laten we maar meteen vier soorten aanrukken, bij wijze van voorgerechtje. Het hippe zwart-rode streetstyle interieur past bij de geweldige snelle bediening. We hebben nog maar net het eerste nipje genomen van onze cocktail Dam Sum (€ 8) ¿ een oppeppende mix van Aperol, Yuzulikeur en schuimwijn ¿ en een heerlijk frisse huisgemaakte ice tea 'Fresh' (€ 3,5) als de eerste stoommandjes verschijnen. Je ziet de dim sums trouwens ter plekke gerold worden, altijd leuk! Natuurlijk gingen we voor signature dish Xia Long Bao Pork (€ 5,2 voor 3), een delicate dim sum met een smakelijke vulling van soep en varkensvlees. Geweldig! Ook hun populairste dim sum, de BBQ Pork Bun (€ 5,2 voor 2), kan op onze goedkeuring rekenen. De twee broodjes zijn lekker sponzig en de vulling is om vingers en duimen bij af te likken - als je niet zo bedreven bent in het met stokjes eten, is dat trouwens ook écht nodig. Over de Har Gao, de klassieker met garnalen (€ 5,2 voor 3), en vegetable dim sum, met groenten en kruiden (€ 4,5 voor 2), kunnen we kort zijn: heerlijk! Of we nog honger hebben? Wel ja, en vooral veel goesting. Voor ons dus nog graag een Gom Bao Chicken (€ 7,5), een Sweet and Sour Pork (€ 7,5), een Garlic Fried Rice (€ 6) én Garlic Fried Pak Choy (€ 7). Een medium portie welteverstaan, we moeten nu ook niet overdrijven. De eenvoudige borden met krokant varkensvlees in zoetzure saus met ananas en pittige kip met sojasaus en pindanoten worden wel haast schoongelikt, want deze schotels smaken echt zoals het hoort. Normaal laten we ons in oosterse resto's niet tot een dessert verleiden, maar de homemade mango delight (€ 5) intrigeert ons. Het verfrissende puddinkje met subtiele mangosmaak is een prima afsluiter van dit snelle dinertje. Alleen jammer dat ze mijn thee niet gebracht hebben, dat zullen ze in alle drukte vergeten zijn. Overigens wel enkel lof voor de bediening: bij elke gang stond er haast iemand anders aan onze tafel, maar wel steeds met een brede glimlach. En nog een kleine tip: als de ober je vertelt dat de pepertjes 'very very hot zijn', geloof hem dan en toon je niet van je stoerste kant. Just sayin'.

woord Barbara De Coninck
(2/03/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Dam Sum

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Dam Sum

Parvis de la Trinité 11
1050 ELSENE
Tel: 02/538.08.10

www.damsum.com

meer Chinees

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden