Bistropolitan

Belgisch, Frans

Bistropolitan
Kenmerken
KeukenBelgisch, Frans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie terras
Prijzen
Voorgerecht €10 tot €16
Hoofdgerecht €15 tot €26
Nagerecht €9 tot €12
Visa MasterCard PIN
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:00
zo van 11:00 tot 14:30
Brunch op zondag, vanaf 11 uur.

Over Bistropolitan

Bistro's zijn razend populair tegenwoordig, dat zal wel iets met de huidige hang naar eenvoud te maken hebben. Geen wonder dus dat er ook in Etterbeek eentje bijkwam: Bistropolitan! Naar verluidt zou je hier moeten zijn voor de betere bistrokeuken in een werelds kader ¿ Bistropolitan, heb je hem? En de zwart-witte tegeltjes, mooie toog en authentieke snijmachine kunnen ons meteen bekoren. Dat er bij het aperitief maison - een simpele cava met bramen (€ 8) - een bordje vers en flinterdun gesneden salami mee komt, helpt ook wel natuurlijk. Op de kaart vinden we brasseriegerechten met een luxueus kantje, lees: truffelolie, foie gras en andere fijne producten. Je bent gewaarschuwd: zorg dat het aperitief vlotjes binnengaat. Onze voorgerechten verschijnen snel, héél snel. Op die carpaccio (€ 16) valt niets aan te merken: fijn gesneden kwaliteitsvlees, met smeuïge schilfers foie gras, krakend verse rucola en - dat is een beetje een verrassing - wat truffelolie. De ravioli met zeebaars (€ 16) aan de overkant kan ook op goedkeuring rekenen, al valt de saus net een tikje te zwaar uit. Ik ben nog met een stukje brood de laatste restjes kostbare olie aan het wegsoppen, als de vriendelijke dienster komt vragen of ze mag afruimen. Euhm, ja zeker? De man is daar niet rouwig om, want die is zeer tevreden met zijn daaropvolgende schotel, een perfect gebakken en zéér sappige kalfsentrecote met gebakken patatjes en mosterdsaus à l'ancienne (€ 24). Ik mag toch één hapje proeven en moet hem gelijk geven: dit is brasseriekeuken op z'n best. Helaas, over mijn zalm ben ik minder enthousiast. Bij een mi-cuit (€ 22) verwacht ik een lekker stukje zalm, krokant vanbuiten en roze vanbinnen. Maar helaas. Heeft de chef hem gestoomd of te lang laten bakken op te lage temperatuur? Ach, slecht is hij niet, en de smeuïge puree, gekonfijte prei en simpele vissaus maken dat ik hem toch opeet. Nog geen anderhalf uur nadat we aan het bistrotafeltje plaatsnamen, staan we weer op de stoep. Tot zover ons gezellige avondje uit! Misschien hadden we toch een dessertje moeten nemen - denk klassiekers à la tarte tatin, dame blanche en moelleux - maar we voelden het niet. Dat we zelfs zonder nagerecht al meer dan 100 euro kwijt waren, hielp eerlijk gezegd ook niet.

woord Barbara De Coninck
(10/02/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistropolitan

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bistropolitan

Tervurenlaan 105
1040 ETTERBEEK
Tel: 02/736.29.00

www.bistropolitan.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden