Spaans Dak

Frans

Spaans Dak
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, eigen parking, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget € 40 voor een drie gangenmenu (behalve op zaterdagavond), € 65 en € 66 voor een vier gangenmenu, € 77 en €78 voor een vijf gangenmenu.
Voorgerecht € 25 tot € 30
Hoofdgerecht € 28 tot € 40
Nagerecht € 12 tot € 15
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:30
do van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:30
vr van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:30
za van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:30
zo van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:00

Over Spaans Dak

What's in a name?

Spaans Dak is een restaurant dat aan het Zoet Water ligt ten zuiden van Heverleebos. Vader Michel Uyttendaele heeft de teugels gevierd. Zonen Jonathan en Kristof drukken hoe langer hoe meer hun stempel. Het interieur is modern en dat bevalt duidelijk het welstellende publiek dat hoofdzakelijk uit veertigers bestaat. Jammer genoeg zorgen spots voor een verblindende verlichting. De voorgerechten blazen ons weg. Aan de overzijde tortellini gevuld met eekhoorntjesbrood en een crème van sherry & truffelsaus (€ 25). Aan mijn zijde mi-cuit van zalm met oosterse vinaigrette, gerookte sojascheuten met paksoi en een dipsaus van miso (€ 28). Vertrekkende van kraakverse topproducten, een correcte bereiding met een twist en een moderne presentatie: de chef levert hier zijn visitekaartje af. De hoofdgerechten gaan verder op hetzelfde elan. Madame geniet van skrei met gegrilde inktvis en risotto met de inkt van de inktvis. Ik begin aan de zes heerlijke stukken tapilla van het Duroc varken met gekaramelliseerde witloof en getoaste rode biet met gerookte rode bietensaus. Er is over beide borden slechts één minpuntje op te merken. Het vel van zowel de skrei als het Duroc varken hadden krokant moeten gebracht zijn. Enkel ik drink vanavond wijn, maar de aangepaste wijnen (€ 16) zijn niet aangepast. De desserts zijn tongstrelend. Madame doet de dessertlakmoesproef: dame blanche (€ 12). A la minute gedraaid vanille-ijs of course en de afwerking gebeurt met zelfgemaakte suikerspin en kadaifi. Mijn dessert met appelsienbereidingen (à vif gesneden, gekonfijt en in een sferische 'El Bulli' olijf), croutons van bladerdeeg, cakeblokjes, gebrande marsepein en vers gedraaid speculaasijs is spectaculair. AMEN! Epiloog: € 203 voor dit gastronomisch maal is naar Belgische normen aanvaardbaar. Goed dat ik de wijn liet staan want op de terugweg moest ik na 500 meter blazen. SAFE!

De vlag dekt de lading niet. Na de vernieuwing van de keuken en het interieur, nu nog een nieuwe naam zoeken en alles is klaar voor eerste ster.

woord Bart Billen
(10/02/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Spaans Dak

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Hans De Wit - 8/09/16 20:54

Prijs kwaliteit één van de betere. Steeds verrassend, lekker, vriendelijk, creatief.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Spaans Dak

Maurits Noëstraat 2
3050 OUD-HEVERLEE
Tel: 016/47.33.33

www.spaansdak.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden