Crab Club

Fusion

Crab Club
Kenmerken
KeukenFusion
SpecialiteitSchaal- en schelpdieren
Prijzen
Voorgerecht € 12 tot € 16
Hoofdgerecht € 14 tot € 26
Nagerecht € 6 tot € 6
Openingsuren
ma van 19:00 tot 22:30
di van 19:00 tot 22:30
wo van 19:00 tot 22:30
do van 19:00 tot 22:30
vr van 19:00 tot 22:30
za van 19:00 tot 22:30
zo van 19:00 tot 22:30

Over Crab Club

Crab crab, who's there?

Sint-Gillis wordt steeds populairder. Het is voor Brussel wat Brooklyn voor New York is: perifeer, volks, ruw, alternatief, trendy en uiteindelijk ook aan verhipping onderhevig. Continu openen er dan ook nieuwe branché eetgelegenheden. Neem nu Crab Club. In een voormalige garage hebben Philippe Emanuelli en Yoth Ondara, een hippe, hedendaagse stadsbistro geopend. Frederic Nicolay heeft de inrichting voor zijn rekening genomen. Zijn stijl is altijd al bruut en rauw geweest maar hier is de slinger toch doorgeslagen, want er is helemaal geen comfort meer. Toch zit het hier iedere avond stampvol met hipsters. Emanuelli is Bretoens en Ondara is Thais, die combinatie van roots wordt samengebracht in een schaaldieren- en viskeuken met Oosterse accenten. Madame vindt dat de zachte haringfilets (€ 12) met fijngesneden en in azijn gemarineerde venkel, rammenas en dille een gerecht is voor gevorderde foodies vanwege het complexe smaakpatroon. Vervolgens komen het bord tapijtschelpen met sake (€ 15) en het bord scheermessen met zacht piment (€ 15) op hetzelfde moment op tafel terecht. Je zou denken dat, gegeven de naam van de zaak, hét signatuurgerecht de krab is, maar de dienster raadt ons eerder het gerecht met octopus en varken (€ 20) aan. Een groot kubusvormig stuk buikspek en een dikke octopustentakel samen met een (witte!) zoete aardappel en een ajuin, beiden in de schil. Een gekaramelliseerde licht zoetzure saus maakt de verbinding tussen de verschillende ingrediënten. Het ingesneden varkensvel is hyperkrokant. De zure, pikante kimchi (€ 6), in huis gefermenteerde Chinese kool, contrasteert hier heel mooi bij. We bestellen nog een potje chocoladeroom afgetopt met een laagje praliné (€ 6). Een caloriebom, maar o zo lekker. De rekening bedraagt € 112 en gegeven de desorganisatie verbaast het niet dat er geen btw-briefje kan worden afgeleverd.

Het gebrek aan comfort is een test, die finaal louterend werkt zodat je des te beter van de spetterende keuken kan genieten.

woord Bart Billen
(2/03/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Crab Club

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Crab Club

Waterloosesteenweg 7
1060 SINT-GILLIS
Tel: 0472/55.46.95

meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden