Baracca

Italiaans, Spaans

Baracca
Kenmerken
KeukenItaliaans, Spaans
SpecialiteitPizza,
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € 6 tot € 15
Hoofdgerecht € 10 tot € 28
Nagerecht € 7 tot € 13
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Baracca

Is it a snack? Is it a resto? No, it's Baracca!

Baracca is de nieuwe Italiaanse eetgelegenheid dat met het concept 'Italian Food Fuel' alle kanten uitschiet om toch maar geen keuzes te moeten maken. Het zit er continu vol, dus zal het wel de juiste beslissing geweest zijn om niet te kiezen. Maar is het dan ook goed van eten? Om op deze cruciale vraag een antwoord te krijgen, ga ik er met Madame lunchen. De kaart is als eclectisch te omschrijven. Naast pizza's bestaat de kaart vooral uit koude en warme 'huisbereide hapjes' om met je tafelgenoten te delen. Tapas dus, maar dit is een Italiaanse eetgelegenheid vandaar dat de marketingterm 'social bites' werd uitgevonden. Daarnaast is er nog gegrild vlees uit de Argentijnse houtskooloven, sandwiches, pasta en risotto. L'embarras du choix. Zou de postmoderne consument misschien zo verslaafd zijn aan keuzestress dat dit automatisch een hit is? Wij kiezen drie 'social bites' en een pizza. De eerste tapa is secreto n° 7 (€ 15). Het is gedroogde runderlende op smaak gebracht met zeven geheime kruiden. Smelt letterlijk in de mond. Vervolgens wordt venkelworst (€ 14) uit de Argentijnse houtskooloven geserveerd. De worsten worden echter in tomatensaus opgediend en zo gaat het knapperige BBQ effect totaal verloren. De miss Piggy (€ 9) zou een briochebroodje met pulled pork en BBQ saus moeten zijn. Na een beet in de kwakke brij hou ik het voor bekeken, dit is geen pulled pork. We zetten al onze hoop op de 'e morta della' pizza (€13). Ook hier geraken we niet verder dan een paar beten omdat de bodem maar half gebakken is. De super vriendelijke ober ziet andermaal dat het ons niet aanstaat. Het gerecht verdwijnt van de rekening, die uitkomt op exact € 50. Eigenlijk is dat goedkoop en dat zou wel eens de verklaring van het succes kunnen zijn: niet al te kwalitatief lunchen in een trendy boîte voor geen geld is beter dan een vettige smos op 'den bureau'.

Italiaanse tapaszaak waar de 'Belgische ziekte' is omgezet in een marketingconcept. Loonkosten leiden tot lage prijssetting, idem kwaliteit.

woord Bart Billen
(2/03/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Baracca

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  1/5

 
  1/5

Rosso Nero - 7/03/16 21:22

Groot gelijk hebben jullie. Foute boel. Ik heb er meer betaald voor nog minder als wat beschreven staat en jawel... ook allemaal slecht. Ik hoop dat dit niet de trend wordt van deze straat want er recht tegenover heb je nog een Italiaan die blijkbaar ook groot en 'trendy' wordt, werd er ons gezegd. Die moet ik is proberen, maar naar verluidt is die ook al zo duur. La Divina Commedia is goedkoper en spreekt me meer aan voor de vele lagere prijzen. Wij kennen de familie goed van de juwelier.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Baracca

buurt: Tiensestraat
Tiensestraat 34
3000 LEUVEN
Tel: 016/90.25.60

www.baracca.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden