Bistec

Belgisch

Bistec
© Bistec
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitSteakhouse
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € 5 tot € 17
Hoofdgerecht € 15 tot € 47
Nagerecht € 10 tot € 12
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:00
za van 17:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 17:00 tot 22:00

Over Bistec

Bistec is een steakhouse in het residentiële Heverlee dat sinds begin maart open is. Het ligt daarenboven op een boogscheut van de legerkazerne. Ik ga het met Junior, een volbloed carnivoor, uittesten. Toen de militieplicht nog bestond was dit een soldatencafé. Erna waren er blijkbaar te weinig boefers om het rendabel te houden. Als voorgerecht kies ik de garnaalkroketten (€ 12,50) die ambachtelijk vervaardigd worden bij de Heverleese vishandel Vanzegbroeck aan de Naamsesteenweg. Ze zijn klein maar perfect. Niet te dikke korst, met een zoute salpicon en er zitten vooral veel garnalen in. Bij het opensnijden van de bruinbrosse korst lopen ze langzaam leeg. Terwijl ik mijn lijst met fournisseurs aanvul, eet mijn erfgenaam rustig zijn grote portie vitello tonato (€ 15). Junior drinkt hierbij de homemade gember-citroen ice tea (€ 3,5) die echt de moeite is. Ik moet mij inhouden of ik drink zelf het hele glas leeg. We eten als hoofdgerecht beiden vlees dat geleverd is door Jill Theys, zoon van de bekende Jos Theys uit Holsbeek. Voor mij een gedurende drie weken gerijpte Belgische kalfs T-bone (€ 27,50) van zo maar eventjes 600 gr. Het is een magnifiek stuk vlees dat perfect gegaard is. Ik heb gekozen voor choronsaus (bearnaise opgewerkt met tomatenpuree) en gebakken aardappelen. Beiden zijn top. Dan heeft Junior minder geluk want de Bistecsaus (zoete karamelsmaak) is klef en de ingekochte frieten verschrompelen na twee minuten. Zijn Italiaanse picanha (€ 25) is perfect saignant gebakken. Picanha is een donkerrood stuk vlees van tegen de staart van het rund en dat vooral in Brazilië populair is. Het probleem is echter dat we in feite geen mes nodig hebben want we kunnen ons vlees met een vork uit elkaar trekken. Het werd dus vermalst. De rekening is ondertussen opgelopen tot € 123 en dat is om een stukske vlees te gaan eten niet mis.

Degelijk steakhouse op een interessante locatie

woord Bart Billen
(4/05/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistec

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  1/5

 
  1/5

Marc - 18/02/17 1:39

Alles behalve! Waarschijnlijk had ik te hoge verwachtingen. Veel mooie resencies gelezen op tripadvisor en Facebook. Maar met de nodige kennis en de juiste personen om dit soort onzin te schrijven. Om er niet veel woorden aan vuil te maken, vlees is van zeer povere kwaliteit, friet lijkt me niet vers van sauzen ga ik geen woorden vuilmaken. Bediening was allesbehalve. De chef vond het zelfs nodig om met de nodige arrogantie een blik op ons gezelschap te werpen nadat we een saignant terugstuurde die eigenlijk bien cuit was.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Bistec

Hertogstraat 160
3001 HEVERLEE
Tel: 0495/48.65.07

www.bistec.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden