Ferm

Belgisch, Wereldkeuken

Ferm
© Ferm
Kenmerken
KeukenBelgisch, Wereldkeuken
SpecialiteitBiologisch,
Accommodatie terras, brunch, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €6 tot €21,50
Hoofdgerecht €9 tot €24
Nagerecht €5 tot €11
Bancontact Visa MasterCard PIN
Openingsuren
ma gesloten
di van 08:30 tot 19:00
wo van 08:30 tot 19:00
do van 08:30 tot 19:00
vr van 08:30 tot 19:00
za van 08:30 tot 19:00
zo van 11:00 tot 16:00
Lunch 12 tot 15 uur Zondag enkel take-away

Over Ferm

Biologisch, gezond én hip

Biologisch, sociaal én gezond: Ferm Bio Food en Market heeft de hipsterfactor van Keerbergen in 2016 met enkele punten doen stijgen. Maar voor ons is er maar één ding dat telt: serveren ze hier ook ferm lekkere gerechten? Vergis je niet: achter het minimarktje met onder meer blinkende tomaten en glutenvrije pasta schuilt een écht restaurant. Een tikje chiquer dan je zou denken, maar toch vooral erg gezellig, met enkele strategisch geplaatste boomstronken in een naturel interieur. Dat zowel de eigenaars als de serveersters je met een kamerbrede smile begroeten, helpt ook natuurlijk. Wij lachen vriendelijk terug, zeker als we de kaart zien. Peruviaanse ceviche (€ 17,50) en tartaar van zalm (€ 21,50): dit is onze meug. De ceviche van kabeljauw wordt geserveerd met flinterdunne venkel, pittige radijsjes en flink wat koriander. Eerlijk, dit is héérlijk. Ook de zalm is lekker, vooral dankzij de smeuïge guacamole. Bij ons glaasje biologische Lemon Aid - voor biologische wijn vinden wij het deze vrijdagmiddag wat te vroeg - bestellen we vervolgens courgette-noedelsalade (€ 17,50) en een gerijpte Simmental-entrecôte (€ 24). Benieuwd! Bij dat perfect bleu gegrilde stukje vlees laat ik me helemaal gaan. Ik vraag ook krielaardappeltjes met rode ui en grof Hymalayazout (€ 4,30), een portie koolsla (€ 2,75) én chimichurri (€ 8,90). Kwestie van het over de details te hebben: bij de aardappelen zoek ik wat tevergeefs naar het bijzondere zout en de chimichurri is wel lekker, maar net geen 8,90 euro-voor-een-potje-saus-lekker. In een onbewaakt moment draai ik wat courgettesalade rond mijn vork. En het moet gezegd: de combinatie van courgette, zachte manouri (schapenkaas), krokante croutons en frisse yoghurtdressing is een winner. Al hebben we tijdens deze lunch al meer gegeten dan de bedoeling was, we laten ons toch verleiden door een nieuwigheidje van chef Christina Guidali. De watercake met Griekse yoghurt en bosbessen (€ 7) blijkt een ideale lichte afsluiter, net zoals de glutenvrije, maar smaakvolle chocoladecake (€ 7). Een eervolle vermelding ook voor de lekkere groene thee en koffie, waarmee we de rekening doorspoelen. Tja, we hebben nu eenmaal dure smaak, maar het smáákt dan ook wel.

Heerlijk eten met een hoge hipsterfactor

woord Barbara De Coninck
(1/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ferm

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 7
 
  4/5

 
  4/5

LUKAS MARTENS - 19/06/17 10:39

kikken

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

N Joris - 16/06/17 11:45

Gezellig en voorkomend. Toch op mijn hoger blijven zitten of was het de verkeerde keuze?

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Goeman liv - 7/10/16 4:07

Top lekker! Top gezellig! Top ontvangst! Top gezond! Top locatie! Top personeel! Top interieur! Top bio! Maar vooral top lekker, of had ik dit reeds vermeld....

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Paul Verhulst - 28/09/16 21:34

super lekker

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Daem Renaat - 13/09/16 16:30

Echte klasse geserveerd door mensen met klasse, heel mooie smaakzoektocht.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Vanrunxt paul - 13/09/16 14:36

Super!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Sharon Vermosen - 13/09/16 9:55

Zéér trendy restaurant met een bewuste keuze om het milieu te steunen en te kiezen voor 100 biologische producten. Heel aangename omgeving om te vertoeven en het opgewekte en gedreven personeel maken het de moeite waard om langs te gaan. Je kan er zowel gezellig gaan eten als snel iets uithalen voor tijdens de lunchpauze of een etentje thuis. Het is voornamelijk een hedendaags concept waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke noden van de klanten. Zéér lekker eten, geen traditionele kaart maar een vernieuwende manier om gezond maar toch lekker te eten.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Ferm

Lindenstraat 10
3140 KEERBERGEN
Tel: 015/34.34.14

www.ferm.bio

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden