Den Beiaard

Belgisch, Belgisch-Frans

Den Beiaard
© Den Beiaard
Kenmerken
KeukenBelgisch, Belgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie terras, brunch, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €5 tot €19,5
Hoofdgerecht €12 tot €24,9
Nagerecht €4,5 tot €9
Openingsuren
ma van 09:00 tot 01:00
di van 09:00 tot 01:00
wo van 09:00 tot 01:00
do van 09:00 tot 01:00
vr van 09:00 tot 01:00
za van 09:00 tot 01:00
zo van 10:00 tot 01:00

Over Den Beiaard

Honger van een Leuvense shopping spree? Dan is een brasserie op het Ladeuzeplein natuurlijk de ideale plek voor een pitstop. Vorig jaar opende daar Den Beiaard, de nieuwe chouchou van David Nys, je misschien bekend als cafébaas van De Fiere Margriet en De Baron. Van op het terras is het fijn mensen kijken. Het hoeft niet altijd strak, sober en Scandinavisch te zijn, een vleugje ouderwetse charme is ook weleens leuk. Mooie grote foto's van de universiteitsbibliotheek aan de muur, donkerhouten meubels en een robuuste toog: Den Beiaard is een klassieke brasserie. De lampadaire zou zó uit de woonkamer van onze oma kunnen komen, en eerlijk: een deel van de gerechten lijkt uit haar keuken weggeplukt. Op deze vrijdag marktdag leunt het cliënteel ook dichter tegen haar leeftijd aan dan de onze, maar dat vinden we best gezellig. Stoofvlees, vol-au-vent, varkenshaasje, kabeljauw, tong, pasta .. de keuze is groot! Maar mij intrigeert de waterzooi 'Beiaard', benieuwd hoe ze daar hun eigen twist aan geven. In de gigantische soeppot - en nee, ik overdrijf niet - die op tafel komt, vind ik een smakelijk stoofpotje met kip. Geen blanke bouillon met aardappelen, prei of selder, wel een meer mediterrane saus met veel groentjes zoals paprika's, wortels en erwtjes. De kip is mals, de saus net pittig genoeg. De aardappelen mis ik niet, zeker omdat ik er een mandje lekker brood bij krijg. Mijn tafelgenote geniet ondertussen van een ouderwetse steak tartaar. Dat de ober vroeg hoe hij gebakken moest zijn - oeps - wijten we aan zijn onervarenheid. Doordat hij hem met een brede glimlach serveerde, is het hem trouwens vergeven. De tartaar is aangemaakt in de keuken, maar zeker met kennis van zaken. Niet te zout of zompig, met een fijne dosis kappertjes en augurkjes. Het slaatje erbij is simpel maar krakend vers en de frietjes zijn goudgeel gebakken. Natuurlijk is de portie royaal, we hadden niets anders verwacht. Of we nog een dessertje willen? Wel, de crème brûlée steekt lichtjes mijn ogen uit. Helaas, we horen niet die heerlijke kr-r-r-aak als we met ons lepeltje op het suikerlaagje tikken, maar zodra we beginnen, krijgen we wel een lekkere mix van smeuïge vanillecrème en gekaramelliseerde suiker. Misschien niet meteen place m'as-tu-vu voor Instagramverslaafde hipsters, maar soms is lekker gewoon al gek genoeg.

woord Barbara De Coninck
(29/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Den Beiaard

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  4/5

 
  5/5

Geert Theunis - 22/07/17 9:55

Zeer aangenaam vertoeven, zeer lekkere gerechtjes . Vriendelijke bediening ordelijk en netjes . Zelfs als je er voor het eerst binnenstap krijg je het gevoel dat men je er al jaten kent. Gewoon een aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Goemans - 2/02/17 18:50

Zeer goede keuken en vriendelijk personeel.Spijtig dat men geen bankontakt aanneemt.Als men met verschillende personen wilt gaan eten loopt de rekening vlug op en men heeft altijd niet zoveel cash bij. Spijtig.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Samson en Gerda - 19/07/16 19:57

Toffe brasserie voor breed publiek, oftewel brasserie van het volk. Zeer leuk terras met veel passage. Zeer zonnig gelegen aan het Ladeuzeplein. Fijne cafébaas die begaan is met zijn klanten. Nooit verlegen voor een babbeltje en ook erg grappig! Hier kan je terecht voor een kleine of grote honger. De gerechten zijn gewoon aangenaam lekker! Sinds kort ook overheerlijke mosselen. Aangenaame, vriendelijke en snelle bediening. Een bezoek meer dan waard.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Den Beiaard

Ladeuzeplein 8
3000 LEUVEN
Tel: 016/29.71.97

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden