The Bistronomy

Frans

The Bistronomy
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras, tuin, eigen parking, aangepast voor andersvaliden
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 13:30 en van 18:00 tot 20:15
di van 12:00 tot 13:30 en van 18:00 tot 20:15
wo van 12:00 tot 13:30 en van 18:00 tot 20:15
do van 12:00 tot 13:30 en van 18:00 tot 20:15
vr van 12:00 tot 13:30 en van 18:00 tot 20:15
za gesloten
zo gesloten
In juli en augustus gesloten op zondag en maandag ipv zaterdag en zondag.

Over The Bistronomy

The Bistronomy is het menurestaurant van Living tomorrow met achteraan een super terras. Ik vlei me er neer op een zonnige woensdag om rustig te lunchen. Chef Marc Clement, in een ver verleden kok van het voormalige Mechelse sterrenresto Folliez, komt met kennis van zaken het driegangenlunchmenu (€ 36) aan tafel voorstellen. Het huisaperitief (€ 12) is een originele cocktail met cognac, ginger ale en veenbessensap afgewerkt met een takje salty finger. Als voorgerecht wordt kabeljauw die eerst gepekeld, vervolgens fijngesneden en ten slotte gebrand werd, geserveerd. Hierbij komt een crème van avocado, croutons en verschillende soorten zurkel. De afwerking gebeurt met een vinaigrette van citroen. Het resultaat is een prachtig evenwichtig voorgerecht dat fris zurig is, maar waar toch crunch en wat smeuïgheid inzit. Ik ben aangenaam verrast. Het hoofdgerecht is kalfsfilet met beetgare stukjes asperge, gegrilde aardappelen, cantharellen en crème van doperwten. Het vlees is van een superieure kwaliteit, de gaartijd is perfect en daarbovenop is het een mooie presentatie. Twee kleine persoonlijke bemerkingen misschien: cantharellen vind ik eerder iets voor de herfst en ik heb liever dat de heerlijke bruine saus op basis van een kalfjus on the side wordt geserveerd dan op mijn vlees. Opnieuw een zeer lekker gerecht. Tot slot nog een eigen creatie als dessert: ananas met piña-coladaroomijs en dito schuim. De enige conclusie hier mogelijk, is dat Marc Clement nog altijd op sterrenniveau kookt. Het moet mij wel van het hart dat een ristretto van € 5 toch wel echt veel geld is. De rekening loopt toch nog op tot € 67, bijna het dubbele van het lunchmenu.

Hier wordt gekookt op sterrenniveau

woord Bart Billen
(29/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over The Bistronomy

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over The Bistronomy

Indringingsweg 1
1800 VILVOORDE
Tel: 02/263.01.31

www.thebistronomy.com

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden