Onder den toren

Belgisch, Wereldkeuken

Onder den toren
© RV
Kenmerken
KeukenBelgisch, Wereldkeuken
Accommodatie honden toegelaten, terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7 tot €15
Hoofdgerecht €15 tot €28
Nagerecht €7 tot €7
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 00:00
do van 12:00 tot 00:00
vr van 12:00 tot 00:00
za van 12:00 tot 00:00
zo van 12:00 tot 00:00

Over Onder den toren

Hoeveel cafés en restaurants zouden er zijn in België die 'Onder den toren' heten? Ook in Leuven vind je er eentje, aan het Klein Begijnhof en de Sint-Geertruikerk. Het restaurant is er al járen, maar sinds vorige zomer staan twee vrouwen aan het roer, Marie Steyaert en Deborah Thieme, die met veel 'goesting' aan hun nieuwe avontuur begonnen zijn. HBinnenstappen bij Onder den toren voelt een beetje als thuiskomen: de hond ligt op de mat, in de hoek staat een comfortabele zetel met een tafeltje vol kranten en aan de muur prijkt René, het knappe hert van het huis. Ook de begroeting is hartelijk en losjes. Ideaal voor een casual vrijdagmiddaglunch met de zus . De scheurtjes in de zitting van de stoelen bedekken we met de mantel der liefde, komt in de beste families voor. Het menu is op z'n zachtst gezegd eclectisch te noemen: op de vaste kaart prijken klassiekers als spaghetti, stoofvlees en vol-au-vent, de suggesties bieden wereldsere smaken. Waar anders kun je beginnen met empanadas, je vervolgens te goed doen aan zuurkool en eindigen met een nougat surprise? Deborah en Marie gaan duidelijk voor de inspiratie van de dag en wat zij lekker vinden. Benieuwd of het ook voor ons werkt. De empanadas (€ 12) vallen alvast in de smaak. Het deeg is duidelijk zelfgemaakt, het gehakt lekker gekruid en de mangochutney overheerlijk. Zelfs nadat het laatste driehoekje is verdwenen, likken we stiekem het potje leeg. Ook de zoete-aardappelfrietjes met lookdip (€ 7) happen lekker weg. De frietjes hadden krokanter gekund, helaas, maar on the bright side: ze zijn goed op smaak gebracht en de lookdip is al even lekker als de chutney aan de overkant. Over naar de zuurkool (€ 20), een oeroude Duitse klassieker die - zoals het hoort - in een héél flinke portie wordt opgediend. Door hem te serveren met een licht mosterdsausje en het vlees nog eens apart aan te bakken, hebben ze hem wat verfijnder willen presenteren. Dat hadden ze niet moeten doen, want sommige stukjes vlees zijn daardoor net een tikje te droog. Mijn mediterrane botervis (€ 19) daarentegen is wél perfect gebakken, en gegrilde groentjes en krieltjes erbij zijn evenzeer prima. Of we willen verrast worden? Wel ja, we laten de altijd-goed-dame-blanche en tarte tatin links liggen en kiezen voor een nougat surprise (€ 7). Dat blijft een luchtige mousse met pistaches en fruitvulling. Best fris, eigenlijk, al had het behorende koekje wat ons betreft wat zoeter gemogen. Alsof we een fijne tijd hadden bij vrienden die goed kunnen koken, zo voelde het bij Onder den toren, wat ook z'n charme heeft.

Heerlijk huiselijk, alsof je vrienden bezoekt

woord Barbara De Coninck
(22/02/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Onder den toren

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Onder den toren

Halfmaartstraat 4
3000 LEUVEN
Tel: 016/20.29.45

www.restaurant-onderdentoren.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden