Hortense & Humus

Frans

Hortense & Humus
© K.Vlegels
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitVegetarisch
Accommodatie brunch
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget € 32 voor een viergangenmenu
Voorgerecht € 9 tot € 11
Hoofdgerecht € 12 tot €
Nagerecht € 5 tot € 8
Bancontact Maaltijdcheques Visa
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 19:00
Op zondag brunch van 12u tot 15u brunch en desserts van 15u tot19u.

Over Hortense & Humus

Bucketlist

Half december heeft er zich een merkwaardig feit voorgedaan in het Brusselse horecalandschap. Cocktailbar Hortense Chapter 2 en vegetarische table d'hôtes Humus Botanical Gastronomy zijn gefusioneerd tot Hortense & Humus. We bestellen onmiddellijk twee originele cocktails: een celery (€ 12: rum, vermout, cynar en zelfgemaakte selderbitters) voor Madame en een smoky scrumpy (€ 12: whisky, cider, tijm en citroen) voor mij. We gaan alle gerechten die op de kaart staan partageren, te beginnen met de geroosterde vegetarische hummus en zelfgemaakte crackers (€ 9) als amuse. Simpel maar magistraal. Vervolgens komt een eerste meesterwerk op tafel: een terrine van aardpeer, appelwortel en peer, die is afgewerkt met een supercrème van geitenkaas en gemalen pompoenpitten (€ 11). Het is een prachtig texturenspel en schitterend gepresenteerd. Hierna wordt bitterzoet vollegrondwitloof à la plancha op een bed van Belgische quinoa en crème van appel en wat rammenasschijfjes als pittige toets opgediend. Je zou voor minder vegetariër worden, zo waanzinnig uitgebalanceerd en lekker is dit. The best is yet to come, met name in zijn geheel geroosterde crapaudinebiet (langwerpige oerbiet) met in karnemelk gepureerde cornes-de-gâtesaardappelen (oud ras uit de Ardennen), in vinaigrette gebraiseerd suikerbrood (groenlof, familie van witlof), bitter mosterdblad en jus van miso (€ 12). Dit gerecht is onwaarschijnlijk complex en gelaagd qua smaken. We staren verbluft naar het lege bord. Om af te ronden een eenvoudig en een zalig dessert: een perfecte lauwe appelcake en een dacquoise (gâteau op basis van eiwit uit Dax in de Landes) van butternutpompoen, gemarineerde butternutpompoen die vervolgens gekonfijt en afgebrand is, crème van schapenyoghurt en ijs van szechuanpeper. Nu zitten we echt op Champions League-niveau. De rekening bedraagt maar € 118, een koopje.

Dit moet op de bucketlist van iedere foodie!

woord Bart Billen
(22/02/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Hortense & Humus

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Lieven Van den Heede - 10/10/17 14:30

Chef Nicolas Decloedt tovert met groenten. Het label "vegetarisch" doet dit restaurant geen eer aan, dan verwacht je toch eerder prakjes. "Gastronomisch" past beter. Er word gewoon zonder vlees gekookt. De prijs is absoluut redelijk voor het niveau van de borden die uit de keuken tevoorschijn komen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Hortense & Humus

De Vergiesstraat 2
1050 ELSENE
Tel: 0474/54.44.87

www.facebook.com/humushortense

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden