Melchior

Belgisch-Frans

Melchior
© Steven Massaert
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco
Prijzen
Budget € 32 voor een drie gangenlunch en € 54 voor een vier gangenmenu.
Voorgerecht € 15 tot € 16
Hoofdgerecht € 27,50 tot € 32
Nagerecht € 9 tot € 12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Melchior

Conceptuele anomalie

Er zijn drie belangrijke dingen in de horeca: locatie, locatie en locatie. Dat heeft Gilles Melchior begrepen. De Leuvenaar heeft na meer dan een decennium zwoegen in sterrenrestaurants beslist om te landen in het kleinstedelijke Tienen. Er is geen noemenswaardige concurrentie in Tienen én Leuven, Aarschot, Diest en Sint-Truiden liggen op 30 minuten. Met Madame ga ik poolshoogte nemen van het concept. Een restaurant dat naar de chef is genoemd, geeft aan dat de chef met zijn creaties centraal staat in het concept. Deze perceptie wordt bij het binnengaan volledig onderuitgehaald als blijkt dat het leidmotief een keihippe zaak is met luide loungemuziek en een hypermodern designinterieur. De kaart is als schizofreen te omschrijven. Enerzijds zou er geen onderscheid tussen voor- en hoofdgerechten worden gemaakt. Er staan zes gerechten aan voorgerechtprijs (± € 15) onder de titel 'up to you'. Anderzijds is er dan wel een 'taste for two' afdeling (± € 60 voor twee) met steak en hoevekip. We bestellen ieder een 'up to you' gerecht en een Baskische entrecote (€ 32 pp). Als mijn makreel (€ 15) wordt ingezet, verschiet ik van de portie, is dit een wachthapje misschien? Helemaal onderaan, op de bodem van mijn bord, vind ik onder de garnituur twee stukjes opgerolde makreel die ieder de dimensie van een bruistablet hebben. De prijs-kwaliteitverhouding bij het 'wachthapje' van Madame is helemaal zoek. Een hoeve-ei met wat geraspte bottarga, lavas in poedervorm op een bedje van polderaardappel voor € 15 is gewoonweg bedroevend. De entrecote is een prachtig, smaakvol stuk vlees van om en bij de 700 g. De bakwijze is bleu chaud en niet zoals gevraagd saignant. We betalen de rekening van € 156, wat zeker een derde teveel is, nadat we de zeer bittere espresso hebben laten staan. Zelfs Tiense suiker kan die niet redden.

De prijs-kwaliteitverhouding is helemaal zoek

woord Bart Billen
(29/03/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Melchior

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 6
 
  4/5

 
  3/5

Bart Quintens - 16/04/17 14:42

De slechte "lounge" muziek stond ook bij ons bezoek op een middag veel te luid. Het iets wat oudere publiek had er echt geen boodschap aan... In de cocktail ontbrak gember wat bij navraag werd bevestigd maar niet rechtgezet... Eten zelf was lekker maar wel heel kleine porties en zuur - zout balans niet altijd op niveau. De verwachtingen waren hoog , zeker als men bewust uitpakt met de referenties van de ex werkgevers. voor ons persoonlijk zijn die verwachtingen nog niet ingelost er is nog werk aan de winkel om de hoge prijs te rechtvaardigen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Jasper - 8/04/17 22:59

Wat een negatieve reactie! Het was enorm goed. Heel gezellig en super lekker. Gewoon gaan en oordeel zelf.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Serge - 7/04/17 13:03

Uiteindelijk is het allemaal nog een beetje te vroeg om Melchior correct te kunnen beoordelen. Op basis van wat wij er gegeten hebben ( twee voorgerechtjes , een hoofdgerecht en een bordje kaas ) moet ik toch zeggen dat ik er aangezien Gilles zijn opgedane ervaringen meer van verwachtte. Zeker als ik voor dit alles 74€ dien te betalen. Ik weet toch wel een aantal andere locaties in Tienen en regio zoals De Refugie of Aux petits oignons om er maar een paar te noemen waar je minder dient te betalen voor naar mijn mening een hoger culinair niveau met meer verfijnde gerechten. Ik hoop dat Gilles in de toekomst dat zal doen in zijn zaak.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Geoffrey - 6/04/17 13:49

met o.a. bezoekjes aan restaurants Chez Bru, Hof van Cleve denk ik wel dat ik recht van spreken heb als het gaat over culinair genieten. Bovenstaande mening van Bart Billen geeft mij alleen maar het vermoeden dat hij dagelijks gaat eten in een colmar restaurant(met alle respect voor de Colmar). De keuken bij melchior is de verfijnde keuken en dan heb je liever niet de hoeveelheden die je krijgt in de amerikaanse fastfood restaurants. Wij zijn bij Melchior gaan eten als de zaak een maand open was. Ik had eerlijk gezegd veel meer kinderziektes verwacht maar die waren er eigenlijk niet. Het is een trendy zaak met losse sfeer dankzij het leuk personeel. Het uniek concept en opbouw van de menukaart en het zelf samenstellen van uw gangen is in mijn ogen een pluspunt. M.A.W. als u in de buurt bent van Tienen en goed wil eten is dit restaurant zeker een van de beste opties.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Mues Geert - 3/04/17 18:05

Kritiek geven is één. Maar onderbouwde kritiek geven is pas blijk geven van kennis van zaken. Uit deze recensie denk ik ivm kennis iets heel anders!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jan Schevenels - 31/03/17 15:44

Artikel stemt niet overeen met de werkelijke kwaliteit van het restaurant.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Melchior

Veemarkt 47
3300 TIENEN
Tel: 016/35.54.74

www.melchi-or.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden