Cuore Italiano

Italiaans

Cuore Italiano
© Cuore Italiano
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € 9,50 tot € 18
Hoofdgerecht € 8 tot € 28,50
Nagerecht € 7 tot € 8
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
di gesloten
wo van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
do van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
vr van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
za van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
zo van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30

Over Cuore Italiano

Hartentroef

Leuven: zijn universiteit, zijn brouwerij en zijn Italiaanse restaurants. Zo vat je de Vlaams-Brabantse hoofdstad toch wel kernachtig samen. Cuore Italiano is zonder veel poeha bij het begin van het academiejaar opengegaan. Mijn kameraad, Restospotter Luc, had dit natuurlijk in de gaten en op een koude dinsdagavond gaan we een cardiogram maken van het Italiaanse hart. Als primo piatto laat Luc een spaghetti alle vongole (€ 18) aanrukken, ik een lasagne della casa (€ 15). Beide gerechten zijn mooi geproportioneerd. De spaghetti is al dente, rijkelijk voorzien van kraakverse venusschelpen en afgewerkt met een dubbele smaakbom: een persillade (look, peterselie en olijfolie) en kerstomaten (umami). De lasagne van het huis is ook de moeite. Het is een lasagne alla bolognese (ragù, bechamelsaus en Parmezaanse kaas) met toevoeging van mozzarella en ricotta als persoonlijke touch van de chef. Luc is zeer te spreken over zijn secundo piatto: zwaardvis met salmoriglio (€ 23). De zwaardvisplak is zoals het hoort niet te dik. De salmoriglio is een typische Siciliaanse saus op basis van olijfolie, citroen, oregano en peterselie. Zelf ben ik in de wolken van de saltimbocca alla romana (€ 19). Een superdun kalfslapje met daarop een sneetje rauwe ham en een half blaadje verse salie, bijeengehouden door een tandenstoker. De saus is het resultaat van het afblussen van de braadpan met witte wijn, alleen had ze iets frisser en zuriger mogen zijn. Tot slot test ik als dessert de tiramisu (€ 8). Natuurlijk is dit in de jaren 1960 door chef Roberto Linguanotto uit Treviso ontwikkelde dessert, zoals alles hier, in huis gemaakt. Ik proef wel geen marsala wijn, maar beter zo dan dat zeemzoete amaretto de boel om zeep helpt. De rekening bedraagt € 141,90. Heel schappelijk voor een driegangendiner. Mijn Leuvense tafelgenoot geeft aan dat hij zonder twijfel een stamgast wordt.

Onopvallend restaurant met authentieke keuken

woord Bart Billen
(29/03/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Cuore Italiano

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Daria - 18/09/17 11:24

Ottimo! Perfect pizza, I would eat it every day!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Cuore Italiano

buurt: Brusselsestraat
Mechelsestraat 43
3000 LEUVEN
Tel: 016/20.25.95

www.facebook.com/cuoreitaliano.leuven

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden