Pré de chez nous

Frans

Pré de chez nous
© Pré de chez nous
Kenmerken
KeukenFrans
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget € 21 voor een driegangenlunch en € 28 en € 45 voor respectievelijk een-, drie-, of vijfgangendiner
Voorgerecht € 11 tot €
Hoofdgerecht € 17 tot €
Nagerecht € 7 tot €
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:15
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:15
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:15
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:15
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:15
zo gesloten

Over Pré de chez nous

à éviter

Maak dat mee: het is tegenwoordig goedkoper om een restaurantpand te huren in het Îlot Sacré dan in de Dansaertwijk. Daarom begonnen chef Henri Depiesse en zijn copain, voormalig marketeer Frédéric Bellefroid, in juni vorig jaar in een halfleegstaande zijstraat van de zieltogende Beenhouwersstraat Pré de chez nous. In hun mission statement gebruiken ze modetermen als duurzaamheid, slow food, project, waarden en organisch. Mijn bullshit-detector springt onmiddellijk naar alarmfase 3, maar dan blijkt dat Gault Millau hen na vijf maanden een 13/20 toebedeelt. Met Madame doe ik de tegenproef. We beslissen om het driegangenmenu te nemen (€ 28). Schitterende prijs, nu nog de kwaliteit. De garnalenravioli van Madame is een heerlijke bisque met op de bodem een vel boekweitpasta en daarop een hoop microgarnalen van lage kwaliteit, afgewerkt met origineel schuim van selder. De presentatie van mijn carpaccio van foie gras is visueel al even rommelig als de garnalenravioli. De lekkere foie gras is gesliced in schelletjes en opgerold zoals vleesjes die een slager aan kinderen geeft. De borden worden door Frédéric Bellefroid gewoonweg afgezet, hij is niet in staat de gerechten te presenteren. Het hoofdgerecht van Madame is een overgare, gepocheerde rogvleugel, opgerold en gevuld met spinazie zoals een tongrolletje op een jaren 70-communiefeest. Het kalfsvlees in mijn bord is rosé gegaard, maar bizar genoeg kan ik het met mijn vork uit elkaar trekken. De nagerechten overtreffen alles en dat bedoel ik niet in positieve zin. De koude appelsoep (sic) versierd met rauwe komkommerslierten (wie verzint zoiets?) is oneetbaar. Mijn île flottante is lekker maar op het eiland ligt een sedimentatielaag sesamzaadjes. Bij het betalen van de rekening van € 88 kan na negen maanden kan er nog steeds geen BTW-ticket worden afgeleverd. A éviter is de enige conclusie die we kunnen trekken.

Lauwe en flauwe kost die op een bord wordt gekwakt

woord Bart Billen
(26/04/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pré de chez nous

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Pré de chez nous

buurt: Grote Markt
Predikherenstraat 19
1000 BRUSSEL
Tel: 02/833.37.37

www.predecheznous.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden