Belgisch-Frans
Kenmerken | |
Keuken | Belgisch-Frans |
Accommodatie | airco, terras, tuin, eigen parking, aangepast voor andersvaliden |
Mogelijkheden | vegetarische maaltijd |
Prijzen | |
Budget | € 30 voor een drie gangenlunch. |
Voorgerecht | € 17 tot € 24 |
Hoofdgerecht | € 23 tot € 36 |
Nagerecht | € 10 tot € 13 |
Openingsuren | |
ma | gesloten |
di | gesloten |
wo | van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00 |
do | van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00 |
vr | van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00 |
za | van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00 |
zo | van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00 |
Oude wijn in nieuwe zakken
Thomas Locus start eind 2009 Bistro Margaux op. Het blijkt geen bistro maar een gastronomisch restaurant dat in no time een ster binnenhaalt. Zeven jaar later wordt het tijd voor een doorstart via operatie complete makeover. Begin 2017 gaat Brasserie Julie open. De chef verkondigt in de media dat hij geen gastronomische keuken meer zal brengen maar een klassieke brasseriekeuken. Ik neem akte van zijn belofte en ga met Madame na of hij woord houdt. Bij het aanschouwen van de voorgerechten geraken we geïrriteerd omdat de presentatie haute cuisine is. De mousse van ham (€ 17) wordt gebracht als twee perfecte kunstige rode paaseieren op een bedje van geraspte knolselder. De rode kleur wordt bekomen door de eivormige mousse vakkundig te coaten met een gelei van cabernet sauvignonazijn. Door de azijn proef ik geen ham. De vorm is bij dit gerecht belangrijker dan de inhoud. Idem voor de ossenstaart (€ 18). Een lange balkvormige kroket met een gepaneerde comtékaaskorst. Opnieuw betrap ik mij erop dat ik de techniekbeheersing zit te beoordelen en niet de smaak. Het 'kijk mama zonder handen' gevoel is bij de hoofdgerechten weg. Magistrale griet op de graat gebakken (€ 30) en het lekkerste varkensribstuk (€ 28) ooit worden zonder liflafjes gebracht. De bakwijze is subliem en alles draait rond de superkwaliteit van de producten. We drinken topwijnen voor ± € 10 per glas. Ook over de in huis gemaakte nagerechten hoor je ons niet klagen: perfecte café glacé (€ 10) en dito dame blanche (€ 10). Bij een espresso (€ 4) concluderen we dat als de gastronomische voorgerechten nog worden gemetamorfoseerd in brasserieversies we hier over een brasserie kunnen spreken. Blijft nog het probleem dat een rekening van € 200,50 in een brasserie quasi onbetaalbaar is voor de doorsnee avondje uit.
Gastronomisch hoge prijzen voor een brasserie