Merkat

Spaans

Merkat
© Merkat
Kenmerken
KeukenSpaans
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €3 tot €18
Hoofdgerecht €14 tot €18
Nagerecht €5 tot €6,5
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Merkat

Met de zomer op 't menu trekken we naar het fonkelnieuwe Spaanse food sharing restaurant in de Muntstraat: Merkat. Chef-kok Niels Brants ¿ bekend van het gastronomische restaurant Essenciel - is de bezieler hiervan. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Merkat werkt met twee shiften, dus aangezien we om 18u aankomen moet onze tafel om 20u15 weer vrij zijn, zo waarschuwt de website. We krijgen een mooi plekje op het terras. Het is moeilijk kiezen tussen de vaste menukaart en de suggesties op de krijtmuur. We kopen wat tijd door eerst te aperitieven. Mijn vriend bestelt een cocktail van het huis met rum, paprika, ginger beer en limoen (€ 10). Fris met een subtiele pikante afdronk, een echte aanrader! De presentatie in een conservenblik maakt het af. Mijn home made ice tea is snel vergeten wanneer ik ervan proef. Intussen weten we wat we willen eten. Twee minuten later staan onze entradas op tafel: kokkels met kruidenboter (€ 10) en een kikkererwtensalade met paprika, pijpjuin en platte peterselie (€ 6). De kokkels zijn o-ver-heerlijk. De kikkererwtensalade doet wat Oosters aan door de toets met sojasaus. Het food sharen zorgt voor een sfeervolle dynamiek aan tafel, al had ik de kokkels stiekem liefst alleen opgegeten. Daarna volgt het hoogtepunt van de avond: krokant buikspek met rodebietspirelli (€ 16). Het vlees heeft een hyperkrokant jasje en is onwaarschijnlijk sappig binnenin. Dit gerechtje doet preciés wat het belooft. Er prijkt terecht een trots varken centraal in het Merkat-logo. Daarnaast laten we ons ook verleiden door een suggestie: zeebarbeel in de oven met korenasperge en tomaat (€ 16). Lekker, maar het blijft wat op de oppervlakte. Afsluiten doen we met oerklassieke Spaanse churros (€ 5 en een frisse frozen naranja (sinaasappel) met crumble en kaneelcrème (€ 6,5). Delicioso! De hele avond is de bediening vlekkeloos. Toch voelen we voortdurend de rush dat onze tafel om 20u15 vrij moet zijn. Rond 19u45 zijn onze desserts nét op, maar door een overboeking moeten we naar binnen voor onze koffie. Dat hoor je liever niet op een mooie zomeravond. Kortom, Merkat is top, al is de overdreven snelheid waarmee alles de revue passeert een afknapper voor wie in een ontspannen Spaanse stemming terecht wil komen. 

De keuken is top, het tempo mist de Spaanse chill

woord Daphne De Wit
(28/06/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Merkat

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 6
 
  5/5

 
  5/5

Christine - 29/09/17 23:25

Heel lekker gegeten, eindelijk een verrassend Spaans restaurant waar er meer op tafel komt dan wat chorizo en kaas!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Michel - 17/09/17 22:24

Top restaurant. Ook zijn ander restaurant essenciel er vlak naast gelegen

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jens crabbe - 17/09/17 22:11

Lekker, betaalbaar, op smaak!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Claire Gijbels - 13/09/17 15:06

Lekkere ontspannen lunch, fijne afgewerkte gerechtjes,een aanrader.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

John - 10/09/17 18:56

Merkat is Super!!! In Barcelona gaat het nog gepresseerder, zelfs in Michelin Ster restaurants

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Aurélie - 7/09/17 16:06

super goed! Love it!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Merkat

Muntstraat 25
3000 LEUVEN
Tel: 0474/26.18.64

www.merkat.be

meer Spaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden