Chef Sero

Turks

Chef Sero
© Chef Sero
Kenmerken
KeukenTurks
SpecialiteitPizza
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € 3,50 tot € 19
Hoofdgerecht € 6,50 tot € 30
Nagerecht € 3,50 tot € 6
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 10:00 tot 22:00
wo van 10:00 tot 22:00
do van 10:00 tot 22:00
vr van 10:00 tot 22:00
za van 10:00 tot 22:00
zo van 10:00 tot 22:00

Over Chef Sero

Er was eens een koppel op weg naar Brussel...

Toeval bestaat niet. Een Nederlands koppel van Turkse afkomst krijgt op weg naar Brussel autopech ter hoogte van Diest en wordt verliefd op de stad terwijl hun wagen wordt gerepareerd. Ze beslissen om in de Oranjestad hun restaurant Chef Sero op te starten in plaats van in het veel duurdere Amsterdam. Leuvense restospotter Luc speelt een uitmatch als ik hem aan het vervallen stationsplein opwacht. De historische Grote Markt is echter een pareltje en we nemen plaats op het terras met prachtig uitzicht. Als voorgerecht laten we een mezze voor twee (€ 12,50) aanrukken. Op de calmares na is alles homemade: sigarenbörek ( bladerdeegje gevuld met Turkse feta), dolma (met rijst gevulde druivenbladeren), met rijst gevulde aubergines en met roomkaas gevulde kleine pikante paprika's. Lekker ook, maar er is een ding waar we van gruwen: in de vorm van een scampi geperste surimi. Wie bedenkt zoiets? Luc heeft als hoofdgerecht gekozen voor het pangerecht met lamsvlees (€ 15). Gebakken stukjes lamsvlees van hoge kwaliteit met tomaat en groene paprika. Een simpel maar zeer smaakvol gerecht. Voor mij wordt er een langwerpige houten plank gezet met een in repen gesneden sucuklu pide (€ 6,50). Een pide is een bootvormige pizza maar niet zoals de Italiaanse pizza op basis van tomaat maar op basis van kaas. Sucuk is pikante, droge worst van rundvlees. Het geheel wordt afgewerkt met een laag gebakken ei. Misschien wat aan de droge kant maar dat is eigen aan het concept van de pide. Als dessert bestellen we een sutlac (€ 3,50), rijstpap met veel kaneel en een Amsterdamse koffie (€ 8,50) wat zowat het koffie-equivalent van een kapsalon in frituurland moet zijn: koffie met advocaat, chocolade én slagroom. Een cardiovasculaire tijdbom. Een Turkse koffie (€ 3,50) is nodig om hierna de maag te stabiliseren. De rekening van dit Anatolisch diner is meer dan correct: € 84,72.

Authentieke Turkse keuken op een van de mooiste Markten van Vlaanderen

woord Bart Billen
(28/06/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Chef Sero

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Chef Sero

Grote Markt 29
3290 DIEST
Tel: 013/52.28.38

www.chefsero.be

meer Turks

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden