't Brass Koikke

Belgisch

't Brass Koikke
© 't Brass Koikke
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € 7,50 tot € 18
Hoofdgerecht € 15 tot € 22,50
Nagerecht € 5,50 tot € 7,50
Bancontact Visa
Openingsuren
ma van 11:45 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
di van 11:45 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
wo van 11:45 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
do van 11:45 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
vr van 11:45 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:30
za gesloten
zo gesloten

Over 't Brass Koikke

Kliekjesdag

Tis gebeurd! Tom Van Mulders en Natalie Janssens hebben na tien jaar Sallamangee overgelaten, ongetwijfeld het beste Vilvoordse restaurant tijdens die periode. Het heeft nu de naam 't Brass Koikke meegekregen, Vilvoords voor kookplaats. Ik ga samen met Junior poolshoogte nemen. Binnenkomen doe je via een sas, koude verlichting creëert de sfeer van een duivenlokaal uit de jaren 70. Het is de eerste dag na de wekelijkse sluiting en bij de overhandiging van de kaart zegt de ober onmiddellijk dat er geen stoofvlees of vol-au-vent meer te verkrijgen is. Dan maar ballekes in tomatensaus (€ 15) voor mij en bavette (vanglap) van paard (€19) voor Junior. Als voorgerecht bestellen we garnaalkroketten (€ 18). De iets te familiaire ober reageert hierop met dan zijn de garnaalkroketten ook uitverkocht, perfect. Ik zeg hierop: hoe en de week begint pas? Blijkt dat de garnaalkroketten net voor de rest van de week zijn gemaakt en nog tot morgen in de koelkast moeten opstijven. Ik ben verbolgen want wij krijgen dus garnaalkroketten die al een week in de koelkast liggen? Ze hebben daarenboven een perkamentachtige korst. De salpicon smaakt flauw en de garnalen zijn ietsepietsie klein. De ballekes in tomatensaus zijn zeer lekker, niet te fijn gemalen kwaliteitsgehakt ondersteund door een krachtige umamismaak van de tomaten. De bavette is echter een ander paar mouwen. Het is een klein stuk vlees aangevuld met een nog kleiner stuk. Het lijkt hier echt wel kliekjesdag. Junior heeft geen mes nodig, hij kan het vlees met zijn vork uit elkaar trekken. De porties pepersaus en frieten zijn uiterst klein. Aan de extra bestelde portie saus blijkt een supplement van € 2 vast te zitten. De appeltaart is als bizar te omschrijven want gecombineerd met koffie-ijs. We betalen € 94,80 om de koelkast te mogen leeg te eten.

Het lijkt wel kliekjesdag

woord Bart Billen
(6/09/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Brass Koikke

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over 't Brass Koikke

Ridderstraat 31
1800 VILVOORDE
Tel: 02/253.19.10

www.tbrasskoikke.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden