Osteria Michele

Italiaans

Osteria Michele
© Osteria Michele © Dieter Vyvey
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitStreekgerechten
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget € 29 voor een twee gangen lunch en € 45 voor een vier gangen menu.
Voorgerecht € 14 tot € 22
Hoofdgerecht € 22 tot € 60
Nagerecht € 10 tot € 14
Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 13:00 en van 17:30 tot 21:00
di van 11:30 tot 13:00 en van 17:30 tot 21:00
wo van 11:30 tot 13:00 en van 17:30 tot 21:00
do van 11:30 tot 13:00 en van 17:30 tot 21:00
vr van 11:30 tot 13:00 en van 17:30 tot 21:00
za van 11:30 tot 13:00 en van 17:30 tot 21:00
zo van 11:30 tot 13:00 en van 17:30 tot 21:00

Over Osteria Michele

Koken kost geld

Het is geweten dat Pietermannen van de Italiaanse keuken houden. Het Leuvense restaurantwezen wordt dan ook gedomineerd door Italianen. Blijkbaar doen ze goede zaken want er wordt serieus geïnvesteerd. Neem nu Osteria Michele, daar werd na twee jaar de veel grotere niet gebruikte kant van het pand verbouwd tot een eetzaal met open keuken. Eigenlijk is de osteria van voorheen verveld tot ristorante. Een all round Italiaans restaurant want uitbater Michele is afkomstig van Sicilië en zijn twee neven Alfonso en Roberto, die de keuken bemannen, komen respectievelijk uit Napels en Piëmont. Mijn copain Luc bestelt de fijngesneden octopus met Siciliaanse kerstomaten uit Pachino (€ 18) gevolgd door een steak van rode tonijn en venkelschuim (€ 30) en ik de verse tagliatelle met Napolitaanse San Marzano tomaten (€ 14) en de goudbrasem (€ 30). Welke opmerkingen kan ik hierover maken? Eigenlijk geen fundamentele, enkel wat minuscule details. De octopus had een zurige toets mogen hebben, de tagliatelle wat pit door gebruik van piment en de gekookte aardappelen en gegrilde groenten bij respectievelijk de goudbrasem en tonijn passen er niet echt bij. Misschien eerder een balkje gegrilde polenta erbij geven? Voor het overige is alles keilekker. De prijzen liggen misschien iets hoger dan bij de modale dertien in een dozijn Italiaan, maar hier wordt met kraakverse superkwaliteitsproducten gekookt en bovendien zijn de porties megagroot. De desserts zijn allemaal huisgemaakt, tegenwoordig een zeldzaamheid. We genieten nog van een complexe uit vier lagen (mousse, gelei, crunch en crème) bestaande Napolitaanse koffie (€ 12) en een originele taartspie van cakedeeg gevuld met citroencrème. Een echte Italiaanse espresso (€3) is de perfecte afsluiter van een fantastisch diner. Het is normaal dat we € 232 dienen te betalen. Koken kost nu eenmaal geld, opwarmen is goedkoper.

Het beste Leuvense Italiaans restaurant waar ik tot nu toe al gegeten heb. Alles is kraakvers en huisgemaakt. Het mag dan ook wat duurder zijn.

woord Bart Billen
(6/09/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Osteria Michele

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Happaerts Gerda - 7/10/17 22:37

We hebben dit restaurant ontdekt voor hun verbouwing. We zijn er terecht gekomen via Res. Het eten was ons zeer goed bevallen en we zijn er blijven naar toe gaan. We vinden het er steeds even lekker.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Osteria Michele

buurt: Tiensestraat
Tiensestraat 23
3000 LEUVEN
Tel: 016/90.15.38

www.osteriamichele.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden