Ötap

Wereldkeuken

Ötap
© Otap © Antoine Melis
Kenmerken
KeukenWereldkeuken
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 17:00 tot 23:00
wo van 17:00 tot 23:00
do van 17:00 tot 23:00
vr van 17:00 tot 23:00
za van 17:00 tot 23:00
zo gesloten

Over Ötap

Joey doesn't share food - herinner je je 'Friends nog? - maar wij gelukkig wel. In juni opende in Elsene alweer een fijn nieuw resto: Ötap, waarbij alles draait om het delen van verschillende gerechtjes. Omdat wij nu eenmaal graag mee zijn met de trend, schuiven we wat graag aan. De eerste indruk is belangrijk, zeggen ze bij een sollicitatiegesprek, en dat geldt evengoed voor een restaurantbezoek. Die van Ötap? Wauw. Het interieur is tegelijk sober en warm, chic en gezellig. Ik kan me nog net inhouden om aan de ober te vragen met welke kleur de muren zijn geschilderd, want ik vind ze prachtig. En ik zou het ook kunnen vragen over het mooie kaarsenhoudertje, de design houten stoelen en het ge-wel-di-ge servies. Maar we zijn hier voor het eten, uiteraard. Voor twee personen raden ze aan om zes gerechtjes te kiezen, uit voor-, hoofd-, bijgerechten en desserts, om ze dan gezellig te delen. Ze komen wél in de volgorde van de kaart, zodat je toch nog een beetje het menu-gevoel hebt. Bij een lekker rond smakend glas rode Somerbosch 2015 (€ 5) en een verfrissende niet-alcoholische cocktail van pompelmoes en chai-thee-siroop (€ 7,50) kruisen we volgende gerechtjes aan: gyoza met garnalen (€ 6,50), kwabaal met dashi, asperges en zeekatinkt (€ 14,50), rundtataki met quinoa en champignons (€ 13,50), envelopjes van courgette, spinazie en ricotta (€ 9,60), einkornrisotto met tuinbonen (€ 6,80) en als dessert appelkrokantjes met kadaifu, pistaches en honingespuma (€ 8,70). Eerlijk: we hadden evengoed de andere gerechtjes van de kaart kunnen kiezen, want ze klinken allemaal even bijzonder. Maar onze selectie stelt zeker niet teleur. De gyoza zijn to die for. Zo perfect is de smaakbalans dat we gerust nóg een bordje hadden kunnen eten. De kwabaal smaakt een pak lekkerder dan de naam laat vermoeden en vind ik een echte ontdekking, zeker met de stroperige zwarte saus. De tataki is zoals een tataki hoort te zijn: gesneden van kwaliteitsvol rund en lekker rauw. De zogenaamde bijgerechten - de enveloppes van courgette en spinazie en de einkornisotto - staan ook op zichzelf. En gelukkig maar, want de risotto bereikt ons toch iets later dan we verwachtten. Toch, dit oude graan is - alweer - een ontdekking. Het dessert smaakt ook, al heeft die espuma verdacht veel weg van roomijs... Nog een aanrader: de infusie van lavendel (€ 4) als afzakkertje. Het mag duidelijk zijn: we hebben hier graag vertoefd. De sfeer is verrassend gemoedelijk, de rekening schappelijk (€ 84,10) en het eten echt wel de moeite waard. Men zegge het voort, want sharing is caring, toch?

Een ontdekkingstocht in een zalige sfeer

woord Barbara De Coninck
(6/09/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ötap

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

GRETA halfin - 10/09/17 4:06

Super extraordinary good food¿¿

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Ötap

Albert Leemansplein 10
1050 ELSENE
Tel: 0472/75.47.38

meer Wereldkeuken

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden