Le Chalet du Lac

Belgisch

Le Chalet du Lac
© Le Chalet du Lac
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht € 8,50 tot € 22
Hoofdgerecht € 17 tot € 29
Nagerecht € 7,50 tot € 12,50
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:00

Over Le Chalet du Lac

Een brasserie zonder mosselen is zoals een café zonder bier

Een wist-je-datje: het meer van Genval ligt voor het grootste deel in Vlaanderen, op het grondgebied van Overijse. Le Chalet du Lac, voorheen Le Chalet Normand, ligt dan ook in Vlaanderen. Ik ga er met Madame op een zonnige dag op het terras lunchen. Als voorgerecht bestel ik toast met Parijse champignons natuur (€ 15). Madame gaat voor de gegrilde groenten (€ 15). Daarna gaat zij de salade sot-l'y-laisse van eend (€ 17) testen. Ik wil van mijn kant mosselen natuur (€ 26) laten aanrukken, maar die blijken niet geleverd te zijn. Ontgoocheld kies ik dan maar voor de à la minute gemalen rundtartaar (€ 19). De toast champignon is een prettig maar vettig gerecht. Op en rond een dik, groot stuk toastbrood liggen heerlijk gebakken champignons te zwemmen in een lekker zondige botersaus. Het bord gegrilde groente echter is ronduit beschamend. Er ligt vooral raketsla, rauwe gepelde tomaten en geschaafde Parmezaanse kaas op het bord. Er zijn slechts twee met de mandoline gesneden, opgerolde en gegrilde stukken aubergine en courgette alsook een gegrilde groene asperge terug te vinden. De tomaat en de artisjok hadden toch ook gegrild kunnen zijn? Dit getuigt van een luie kok. Ook met de hoofdgerechten heb ik de beste keuze gemaakt. De tartaar is vers en bestaat uit lekker gemalen rundvlees. Op olie na is alle materiaal voorhanden om de tartaar perfect aan te maken: eidooier, mosterd, tabasco, sjalotten en peterselie, kappertjes, ajuintjes en augurken. Hierbij komen dikke frieten met mayonaise en waterkers. Madame heeft andermaal pech. De sot-l'y-laisse van eend zijn totaal maar dan ook totaal doorbakken en hierdoor oneetbaar. Ze laat haar bord dan ook quasi onaangeroerd. Na de rekening van € 84,60 te hebben betaald, rijden we nog eens rond het meer om van de belle epoque architectuur te genieten.

Wisselvallige keuken met een fantastisch zicht

woord Bart Billen
(4/10/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Chalet du Lac

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le Chalet du Lac

Meerlaan 227
3090 OVERIJSE
Tel: 02/688.00.10

www.lechaletdulac.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden