L'oh

nieuw Frans

L'oh
© L'Oh
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras, eigen parking
Prijzen
Budget € 35 en € 40 voor respectievelijk een twee of drie gangen lunch. €50, €62, €70 en €81 voor respectievelijk een drie, vier, vijf of zes gangen menu.
Voorgerecht € 23 tot € 28
Hoofdgerecht € 32 tot € 39
Nagerecht € 8 tot € 12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 20:00
di van 12:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 20:00
wo gesloten
do van 19:00 tot 20:00
vr van 12:00 tot 13:00 en van 19:00 tot 20:00
za van 19:00 tot 20:00
zo gesloten

Over L'oh

The one to follow

In wat in Leuven de marginale driehoek wordt genoemd, het gebied tussen Aarschot, Diest en Tienen, is er een nieuw restaurant geopend dat allesbehalve marginaal is: L'oh. In eerste instantie dacht ik dat het de naam van een Aziatisch restaurant was maar het refereert blijkbaar naar de klank die een Française voortbrengt bij het inademend en vol verwondering uitspreken van het woord oh. Ik ga met restospotter en copain Dr. Dirk na of de verwondering terecht is. Dr. Dirk heeft voor een surf & turf (langoustine & rund) voorgerecht (€ 28) gekozen, mijn voorkeur gaat uit naar gepekelde zeebaars (€ 25). Op beide gerechten valt niets aan te merken. De zeebaars is correct gepekeld en tevens excellent gegaard. De rundtartaar wordt geserveerd op kamertemperatuur waardoor de smaken volledig vrijkomen. Er is veel aandacht besteed aan de afwerking van de borden. De hoofdgerechten zijn van hetzelfde niveau. Haas (€ 39) voor hem en grietbot (€ 32) voor mij. De gaartijd van de haas is perfect. Alleen misschien de magistrale saus niet op het vlees gieten? De grietbot is er een ietsje over maar nu ben ik ongetwijfeld aan't kommaneuken. De Noordzeegarnalen hadden echt niet gemoeten. Less is more. De mousseline is er een voor de analen, die kan echt niet beter. De garnituren zijn andermaal relevant en van een heel hoog niveau. Brillat-Savarin stelde het al: 'een maaltijd zonder kaas is als een schone met maar één oog'. Vandaar dat ik een kaasbord neem dat ik zelf samenstel uit tien perfect geaffineerde kazen (€ 15) en Dr. Dirk een uitgebalanceerd kaasgerecht met stichelton en knolselderij (€ 12). De opgediende desserts zijn als eclectisch te omschrijven, zeer verdienstelijk maar je ziet de bomen niet door het bos. Bij een kop zalige espresso origin (€ 7) uit Papua New Guinea kijken we verwonderd naar elkaar en zeggen inademend 'oh'. Dit alles is wis en zeker € 325,50 waard.

De revelatie van 2017

woord Bart Billen
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over L'oh

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over L'oh

Voortstraat 19
3390 TIELT-WINGE
Tel: 016/77.99.07

www.l-oh.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden