Cum Laude

nieuw Frans

Cum Laude
© Cum Laude
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie tuin, eigen parking, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget € 58, €69 en €79 voor respectievelijk een drie, vier of vijf gangen menu. Vegetarisch drie gangen menu aan €45 en twee gangen lunch aan €37.
Voorgerecht € 23 tot € 32
Hoofdgerecht € 30 tot € 48
Nagerecht € 12 tot € 14
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
za gesloten
zo gesloten

Over Cum Laude

Het à la carte-restaurant van The Faculty Club, waar de KUL haar recepties, banketten en seminaries organiseert, bestond al langer. Maar nu kreeg het restaurant met Cum Laude een eigen naam, het interieur kreeg een make over en de banden met sterrenrestaurant Arenberg werden doorgeknipt. Twee VUB'ers gaan in het hol van de leeuw dit exclusief restaurant tegen het licht houden. Als ik met Leuvense restaurantgezel Luc de eetzaal binnenkom is het aangenaam vaststellen dat de zaak op een maandagavond bomvol zit. Het moderne interieur is volledig zwart en creëert een geborgen, gedempte clubsfeer die het gevoel geeft dat je hier stijlvol, discreet kan tafelen. We openen de maag met een glas Taittinger brut (€ 13). Aan de overzijde wordt de hertencarpaccio met rode bosbessen (ook wel vossenbessen genoemd) en walnoot (€ 24) te zoet bevonden. Het vlees is smaakvol omdat het gechambreerd is maar de garnituur maakt het geheel te zoet. De presentatie daarentegen is verzorgd en zeer mooi. Mijn smeuïge risotto met bospaddenstoelen en truffel (€ 29) is top. Hierbij drinken we een iets te jonge vosne romanée 2014 van domaine Faiveley (€ 71, de sommelier moet hier een foutje hebben gemaakt want de inkoopprijs is momenteel € 72,50), een côte de nuits uit Bourgogne, die beter zou worden gekaraffeerd om de nog stroeve tannines versneld te verzachten. Bij het opdienen van de hoofdgerechten gebeurt er iets waar we op afknappen. De rodeportsaus die op de kaart staat aangekondigd als saus voor de hazenrug (€ 48) wordt ook over de fazant (€ 38) gegoten. Daarenboven blinkt de saus en is ze veel te zoet. De garnituur is quasi identiek voor beide gerechten. Gelukkig zijn de gaartijden perfect gerespecteerd. We concluderen bij een waanzinnig dure espresso (€ 6,75!) dat de prijs-kwaliteitverhouding echt niet ok is en de jury kan dan ook geen onderscheiding toekennen.

Discreet tafelen voor een minder discreet budget

woord Bart Billen
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Cum Laude

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Cum Laude

buurt: Naamsestraat
Groot Begijnhof 14
3000 LEUVEN
Tel: 016/32.95.00

www.facultyclub.be/restaurant

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden