Sanzaru

Japans, Zuid-Amerikaans

Sanzaru
© Sanzaru
Kenmerken
KeukenJapans, Zuid-Amerikaans
SpecialiteitExotisch,
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Lunchmenu voor € 25
Voorgerecht €5 tot €17
Hoofdgerecht €19 tot €32
Nagerecht €3 tot €11
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Sanzaru

Wat weet je over Sanzaru? Nikkei-keuken. Japans-Peruviaans. In Sint-Pieters-Woluwe. Sinds augustus. En... héél lekker! Ja, 't is gebeurd. Het jaar eindigen doen we met een knaller bij het verfijnde fusionrestaurant Sanzaru. Voor je een gek gezicht trekt: de Nikkei-keuken is géén uitvinding van de broers Cédric en Maxime Gillet. Eind 19de eeuw emigreerden heel wat Japanners naar Peru, en die moesten natuurlijk ook eten. Zo ontstond er een bijzondere en smakelijke fusionkeuken. En om de geschiedenisles nog even voort te zetten: de broers Gillet brachten hun resto onder in een geweldige kubistische villa van de Belgische architecten Adrien en Yvan Blomme op de Tervurenlaan en richtten hem met heel veel smaak - en vermoedelijk ook genoeg centen - stijlvol in. Alleen al daarvoor zou je Sanzaru een bezoekje moeten brengen.Wees gerust: het eten is ook de moeite waard. Bij een fris aperitief van het huis (€ 8) en een werkelijk overheerlijke non-alcoholische cocktail met komkommer (€ 10) beginnen wij onze ontdekkingsreis door de Nikkei-keuken met een verfijnd en mooi gepresenteerd hapje: 4 tostaditas (bitesize gefrituurde tortilla's) met rauwe zalm (€ 9) en speciale guacamole. We hebben het al snel door: dit is helemaal onze meug! Onze tocht leidt ons vervolgens naar twee al even geweldige voorgerechten: tiradito van tonijn (€ 17) en chirashi van scheermeisjes (€ 16), twee heerlijk exotisch klinkende namen voor iets wat je oneerbieding rauwe vis zou kunnen noemen. De tonijn werd gemarineerd in miso, heeft een lekker pittig sausje gekregen en wordt geserveerd met avocadocrème; de scheermesjes worden vergezeld van fruitige kumquat en passievrucht. Wauw! We proeven op deze gure herfstdag zelfs een beetje zomer...Fijn, die open keuken ook. Als we niet naar de mooie muurschilderingen - of elkaar - kijken, kunnen we ons vergapen aan de snelle handelingen van de oosterse chef en zijn twee kompanen. Zo wordt het duidelijk dat de twee hoofdgerechten die wij gekozen hebben hier erg populair zijn. En terecht, zo blijkt als we er onze tanden in zetten. Het traag gegaarde wagyu met lucuma en pickels van groene mango (€ 25) is een heuse ontdekking. Dit moet het meest malse rundvlees zijn dat we ooit gegeten hebben, het smélt op je tong. De grote gelakte inktvistentakel met chimichurri, cacaosaus en crème van bloemkool (€ 24) die ik krijg, is ook top. Voor de volledigheid: wij bestelden er nog side dishes van krokante yuca- en zoete-aardappelfrietjes (€ 4,5) en frisse quinoa (€ 3,5) bij. Hoewel de porties verrassend royaal zijn, laten we ons toch verleiden tot een dessertje. Hoe kun je neen zeggen tegen een tiramisu Nikkei met matchakoffie en amandelen (€ 11)? En oh, wat smaakt die geweldig romig en goed! De millefeuille met kinakocrème en zwart sesamijs (€ 11) van mijn dierbare tafelgenoot is ook lekker, maar het fruit had net iets rijper gemogen om het bordje op te frissen.Wat een trip vanavond: voor 160 euro werden we ondergedompeld in een wereld van nieuwe smaken en vooral nieuwe smaakcombinaties. Ook nog onze complimenten trouwens aan de kundige reisgidsen, een erg vriendelijke serveuse en charmante sommelier, die ons beiden met kennis van zaken door het menu loodsten. Sanzaru zou verwijzen naar de uitspraak van de drie wijze aapjes 'Horen, zien en zwijgen'. Nu, wij zwijgen niet, want het zou zonde zijn als deze topper je onbekend blijft. Ga! Proef! Geniet!

Ga! Proef! Geniet!

woord Barbara De Coninck
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Sanzaru

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Sanzaru

Avenue de Tervueren 292
1150 SINT-PIETERS-WOLUWE
Tel: 02/773.00.80

www.sanzaru.be

meer Japans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden