Inada

Fusion

Inada
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenFusion
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Budget €driegangen lunch aan €25 en viergangen menu aan €48.
Voorgerecht €18 tot €29
Hoofdgerecht €21 tot €32
Nagerecht € tot €
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Inada

Banzai!

De Japanse chef van Inada Saburo Inada kwam in de jaren 80 naar Europa om de Franse keuken onder de knie te krijgen. In 1991 bouwt hij een voormalige viswinkel om en serveert er Franse gastronomie met Japanse toetsen. Fusion kitchen avant la lettre! De chef brengt ons zwaar mankend de kaart. 'Dit is de horecasector, meneer. Tijd om in bed te liggen is er niet.' Komt daar nog bij dat de souschef het deze week na een vlammende ruzie in volle service is afgebold. Of we misschien begrip kunnen opbrengen voor de beperkte kaart? Het zal dus voor een volgende keer zijn om the signature dish te degusteren. Die bestaat uit op Japanse traditionele wijze gekaramelliseerde palingfilet (€22) of het intrigerende gerecht 'hazencannelloni met wilde paddenstoelen, geparfumeerd met Earl Grey' (€21).
Als aperitief probeer ik een best lekkere Belgische rabarberwijn (€6). Hierbij krijgen we elk een bord met vier fantastische amuses voorgeschoteld: sesammousse, makreel met een reductie van balsamico, alikruiken en broccoli met katsuobushisaus.
Junior zijn voorgerecht, risotto met koningskrab (€22), is perfect lava-achtig en bevat veel krab. Mijn tartaar van oesters met piment d'espelette (€22) is een openbaring. Ik hield het niet voor mogelijk dat op een dergelijk simpele manier, zo'n pittige meerwaarde aan oesters kon worden gegeven. Wat de wijn betreft blijkt dat er op de zeer uitgebreide, exclusieve en dus dure wijnkaart geen enkel half flesje staat. De sommelier kan mij wel een glas witte Italiaanse Malvasia Yume 2008 (€7) bezorgen.
We brengen het nodige begrip op voor de lange wachttijd alvorens onze hoofdgerechten op tafel verschijnen. Voor mij is dat een mooie, grote op het vel gebakken filet van lijnzeebaars in botersaus (€30). Een duur, maar correct gerecht. Het hierbij geschonken glas Fontanet Les Terrasses 2008 (€7) is een onaangename wijn. Junior heeft de jackpot gewonnen. Zijn dunne rundlapjes op shabu shabu wijze (€24) zijn wonderbaarlijk. Dit moet op ieders to eat-lijstje staan. Shabu shabu is de Japanse variant van Chinese fondue waarbij de naam het geluid is dat je hoort als het vlees in de bouillon wordt gedropt. Hier echter geen fonduetoestanden. De dunne rundlapjes zijn al gegaard en liggen met verschillende soorten groenten in een kom krachtige donkerbruine bouillon. Hierbij komt een kommetje met ponzu om de rundlapjes in te doppen. Ponzu is een menging van sojasaus, azijn en zeste van yuzu (een Aziatische citrusvrucht).
We laten hierna nog twee homemade desserts aanrukken. Een perfecte chocoladetaart en een even perfecte nougat glacé. Ze worden op de rekening (€135) vergeten. Bij de koffie (€5) smikkelt Junior mee van de mignardises. We vragen ons af welk spetterend gastronomisch vuurwerk het moet geven als de chef geen gebroken ledematen heeft en de brigade compleet is.

'Franse gastronomie met Japanse toetsen. De dunne rundlapjes dienen op ieders 'to eat' lijst te staan'

woord Bart Billen
(10/02/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Inada

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Inada

Bronstraat 73
1060 Sint-Gillis
Tel: 02/538.01.13

www.inada-restaurant.be

meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden