Il Passatempo

Italiaans

Il Passatempo
© Johan Martens
Kenmerken
KeukenItaliaans
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €15
Hoofdgerecht €16 tot €16
Nagerecht €6 tot €6
American Express Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:30 tot 14:30
di van 12:30 tot 14:30
wo van 12:30 tot 14:30
do van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 22:00
vr van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 22:00
za gesloten
zo gesloten

Over Il Passatempo

Time is on our side

Waar zou Carrie Bradshaw in Brussel met haar Sex and the Cityvriendinnen gaan eten? Te zien aan de hoeveelheid lookalikes die er rondlopen zou dat in Il Passatempo, het tijdverdrijf, moeten zijn. Deze kleine Italiaanse trattoria, die zich vrij anoniem in de bovenstad achter het koninklijk paleis bevindt, is en stoemelings populair geworden en staat sinds dit jaar aangenaam verrassend in de GaultMillau vermeld met een sympathieke twaalf op twintig. Als we er op een vrijdagavond aanbellen, worden we door de prettig hyperactieve gastheer binnengelaten en krijgen aan onze gereserveerde tafel met zicht op de open keuken direct een glas prosecco van het huis aangeboden. Daarna maakt hij ons an offer we can't refuse, te weten: een gemengde schotel antipasti gevolgd door twee kleine pastagerechten voor €30 per persoon. Ook zullen er aangepaste wijnen in het glas komen voor €12,50 per persoon. We gaan mee in de commedia dell'arte en laten het op ons afkomen. Het interieur is bestudeerd chaotisch. De eetzaal zit bomvol thirtysomethings die weten wat ze willen: goed eten voor weinig geld. Daar zijn onze antipasti al. Een bord vol lekkers: een gegrilde coquille, wat parmaham, een plukje roquettesla met geraspte parmezaan, heerlijk gegratineerde aubergine, in de mond smeltende buffelmozzarella en een hier toch onverwachte gegrilde stronk witloof. Daarnaast liggen er ook calamares en één enkele scampi die maar gewoontjes zijn. De gedroogde tomaat smaakt spijtig genoeg naar plastic. Dit wordt meer dan goedgemaakt door een perfecte mini vitello tonnato. Bij dit alles wordt een glas modeste 100% sangiovesewijn geserveerd. De eerste pastabereiding is een miniportie tufoli. Dit is kort gesneden cannelloni met een grote diameter, ook wel olifantenogen genoemd. Ze worden met witte bonen en spekjes geserveerd. De tufoli wordt onwaarschijnlijk al dente geserveerd. Hierna volgt een iets grotere portie orecchiette, oorvormige pasta, met een ragù van varkenswangen. Opnieuw verbaast de perfect beetgaar gekookte pasta. De vleessaus heeft zo lang op het vuur staan sudderen en pruttelen dat als je erbij zou blijven staan, je er spataderen van zou krijgen. Bij de pastagerechten wordt een delicate terragnolo primitivo 2004 van Apollonio uit Salento in Puglia geschonken. De fles wordt op tafel gezet met de boodschap dat we ons niet moeten generen. Junior heeft nog honger en we bestellen voor hem de spectaculaire huisspecialiteit. Tagliatelle die al dente met wat kookvocht in een uitgeholde Parmezaanse kaas wordt gewalst. Het resultaat is een succulente minimalistische kaassaus die wordt afgewerkt met witte truffel (€16). Tot slot bestellen we als dessert panna cotta (€6). De perfect gekookte room valt op doordat er juist voldoende gelatine in is gebruikt. Natuurlijk is de koffie (€2) uitstekend, dit is immers een Italiaans restaurant. Zo komt de rekening uit op €158. We zijn het roerend eens dat dit tijdverdrijf voor herhaling vatbaar is.

'Heerlijk Italiaans restaurant in een geweldige setting'

woord Bart Billen
vertaling Adeline Weckmans
(10/03/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Il Passatempo

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Il Passatempo

buurt: Naamse Poort
Naamsestraat 32
1000 Brussel
Tel: 02/511.37.03

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden