Hexagoon

Doe-het-zelf, Cadeau, Hobby

Hexagoon
© Eddy Vangroenderbeek
Kenmerken
Openingsuren
ma gesloten
di van 10:00 tot 18:00
wo van 10:00 tot 18:00
do van 10:00 tot 18:00
vr van 10:00 tot 18:00
za van 10:00 tot 18:00
zo gesloten

Over Hexagoon

Achter de ordentelijke maar uiterst gezellige gevel van een ogenschijnlijk doodgewoon rijtjeshuis in de Leuvense Ravenstraat schuilt Hexagoon: het niet zo doodgewone creatieve Walhalla van enkele dames met een ziel voor de kunst van het maken. Wie even halt houdt voor de met handige knutselwerken overladen etalage, kan niet anders dan de deur naar die andere wereld even open gooien. Enkel voor de luisterrijke ervaring alleen al is het authentieke winkeltje een bezoekje waard. Al 25 jaar proberen we de creatieve geest in onze klanten naar boven te halen. vertelt eigenares Gudrun. Het hart van de shop is dan ook gebouwd op een aardige collectie knutselspullen, hebbedingen en ander geestrijk DIY-materiaal waarmee je creatief aan de slag kan om je eigen woonst en leefwereld op te leuken. De winkel opent met een heuse knopenwand, een draaimolen aan juwelen en een glazen toonbank gevuld met illustratieve broches, knap borduursel, fijne tasjes en andere kostbaarheden. Wie verder doorloopt, ontdekt een gang van kleurrijke stofjes in de frivoolst denkbare patronen en een dubbele ladekast die tot aan de rand gevuld blijkt met parels, veertjes, metalen hangers, slotjes, bedradingen, knappe linten, mooie spelden, en ander 'ontwerpend' materiaal. De smalle gang der creatie mondt uiteindelijk uit in een tweede 'scheppende' stek waar vooral de muur van papier in het oog springt. Geen patroon, figuur, stijl, soort, maat, kleur of motief denkbaar, of je vindt het er. Naast deze overdaad aan paperassen ook talrijke leuke kleinigheden om je interieur op te vrolijken: een collectie guitige stempels, seizoensgebonden decoratiespullen, lampionnen, een toren aan viltwerk, kleurrijke opslagdoosjes - voor al het aangekochte materiaal - en zo meer. Doorheen de hele shop vindt je trouwens talrijke inventieve creaties van eigen makelij: Een manier om mensen te inspireren om zelf creatief met ons materiaal aan de slag te gaan., laat Gudrun horen. Voor eenieder bij wie op tijd en stond de creatieve vingers dus al eens aan het kriebelen slaan, is Hexagoon beslist het binnenvallen waard. De artistieke eigenaressen staan hun klanten er graag bij in het uitdenken en samenstellen van hun eigen persoonlijke pakketje van vernuft.

woord Hanne Vlogaert
(6/03/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Hexagoon

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 6
 
  5/5

 
  5/5

Yvonne Lenssen. - 13/01/18 14:24

Beoordeling 10. Geweldige winkel. Zo iets mis ik in Eindhoven Nedl. Te veel om op te noemen . Prachtige materialen, goede hulp en alle tijd van de wereld. Graag wil ik iets na bestellen maar ik zie geen mail adres. Wilt u mij mailen ? Graag tot weer ziens in Leuven.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

magda Beuckelaers - 12/12/17 13:47

Zo.n leuke winkel ... kom er niet zo vaak maar telkens toch een beleving Papier en zo , mijn ding ! Heb een vraagje : hebben jullie boekbindlinnen in de winkel? Kan je mijnen antwoordje sturen? DankJEwel magda

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Anouk Depuydt, en Ilon & Gitte - 29/03/17 14:25

Mijn absolute lievelingswinkel ! Ik werkte jarenlang in lees-, schrijf- en onderzoeks-werk waarbij ik heel geconcentreerd over de boeken was gebogen. Elke middag bood de winkel Hexagoon mij een ander soort van 'oase' van creativiteit, snuisterijen, en . . . oprechte vriendelijkheid ! Ik had de eer om het openingswoordje te doen indertijd op een vernissage van Gudrun. En Gaby had 'de eer' ;-) om mij te helpen 'uitdossen' voor mijn doctoraatsvoorstelling. En, . . het merendeel van de geschenken, attenties en kleinoden ter gelegenheid van mijn doctoraat kwamen van . . . Hexagoon ! Een pleisterplaats van te-vrede-nheid in stad Leuven . . . Een lust voor het oog om aan de etalage binnen te piepen . . . Wat mis ik 'het Peperkoeken-huizeke' na het pensioen van Tony. Wat goed dat GABY zo'n gedroomde opvolger gevonden heeft in GUDRUN ! Kaartjes, kleuren, stoffen, eigen creaties, elke dag alles weer anders geschikt, . . . als een toverwereld van plezier. Lang lang LEVE Hexagoon ! ! !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

gasser-bruynincx - 20/03/16 17:31

Was bij de geboorte erbij en heb tot nu toe al 25 jaar genoten van deze unieke winkel met mensen waarvan je voelt dat ze met de klant begaan zijn, steeds tijd maken en even vriendelijk blijven ! De winkel straalt de vriendelijkheid en warmte uit van Gudrun, haar Mama, die de ziel is van deze zaak en de medewerksters...Gudrun heeft dit " ziel " zijn eveneens van haar Mama geerfd. Hartelijk dank voor Alles wat ik ervaren en aanschaffen mocht in deze laatste 25 jaar.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Vandegaer frieda - 28/07/15 21:44

Een heel leuke en gezellige winkel,die ik al heel dikwijls bezocht heb. Leuke stofjes en hebbedingetjes.Ik kan er niet aan weerstaan! En heel vriendelijke dames die je graag helpen en altijd goede raad geven. Het blijft altijd een leuke verrassing om een bezoekje te brengen. Dank je. Frieda

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Margarete Frei - 27/03/15 15:04

Hexagon... Is-, mooi, interesant, leuk, even in een andere wereld vertoeven, sprookjesachtig, gewoon verslavend. Ik ben al zeer vele jaren fan en heb al vele mensen besmet!!! Joepi dat zo iets bestaat! Nog veel succes en doen jullie zo voort.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Hexagoon

buurt: Bondgenotenlaan
Ravenstraat 81
3000 Leuven

hexagoon.blogspot.be

Meest bekeken shops

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden