Animaux spéciaux

Interieur, Decoratie, Cadeau

Animaux spéciaux
© Robin De Raedt
Kenmerken
Visa Bancontact
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 10:30 tot 18:30
vr van 10:30 tot 18:30
za van 10:30 tot 18:30
zo gesloten

Over Animaux spéciaux

Bij Animaux spéciaux in de Mechelsestraat vindt u de beestigste kerstcadeaus: van een goudg eschilderd vleermuizenskelet tot een opgezet struisvogelkuiken. Om de winkel zelf te vinden, moet je wel arendsogen hebben. Die is immers verstopt achter een barokke gevel in de Mechelsestraat boven de feestkledingboetiek Profiel. Jeroen Lemaître, de eigenaar, is nog maar pas begonnen, en mag nu al modegoeroe Tiany Kiriloff onder zijn fans rekenen. Ook buiten onze landsgrenzen oogst hij succes. Het Parijse Musée des Arts Decoratifs verkoopt speciaal voor de kerstdagen zijn kevers in de museumboetiek. De boodschap is duidelijk: alles komt terug, en dus ook de victoriaanse tijd. Hingen we in 2008 nog massaal een houten rendiergewei boven de kersttafel, dan mag het nu heel wat exotischer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de kop van een wrattenzijn? Klinkt dat vies? Welnee, Pumba (van Timon) is toch ook een schatje. Nog niet overtuigd? De speelse details - denk aan een een parelsnoer om de nek van een vos - maken het makkelijk om die lugubere lijkengeur te vergeten. Het hele Animaux spéciaux beestenbos stierf trouwens een natuurlijke dood. U kan dus op uw beide oren slapen. Enkel de vlinders worden gekweekt. De sfeer in Animaux spéciaux is heel erg 'à l'aise'. Lemaître signeert een pakje van een andere klant met 'JrnLmtr' en het land van herkomst. Hij pakt het pakje in in stijlvol zwart knisperend papier en dito zak. En wat mag dat kosten? Wie een levensgrote ooievaar wilt voor zijn kerstekind is 1750 euro kwijt. Maar voor 7,5 euro heeft u al een konijnenpoot als talisman. Niet duur toch om voorgoed van alle kommer en kwel verlost te zijn? Een halve Ark van Noah opzetten is een tijdrovende bezigheid. Animaux spéciaux is dan ook enkel open op donderdag, vrijdag en zaterdag. Geen nood, u kan uw kerstinkopen nu al plannen op www.animauxspeciaux.be. Het enige minpuntje daar: de verzendkosten worden pas bij het uitchecken zichtbaar.

woord Aleydis Nissen
(4/12/2014)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Animaux spéciaux

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 5
 
  3/5

 
  5/5

Ruben - 29/09/16 14:56

Klant van het eerste uur en grote fan van deze winkel. Ik zou de werken eerder kunst durven noemen ipv taxidermie. Jeroen is ook heel ontvankelijk voor vragen en is flexibel naar klanten toe. Zo kun je zelf je stolp laten vullen met wat jij wilt. Zeker een tip voor ieders interieur!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Casper - 29/09/16 14:32

Een magisch winkeltje als deze vind je niet vaak. Ik ben het toevallig tegengekomen in de Mechelsestraat. Ik kocht er een aantal vlinders in kader en kreeg van de jongen de goede tip om ze niet in de zon te zetten anders verkleuren ze. Ook kreeg ik genoeg uitleg, zelfs de latijnse namen van de vlinders. Ook de etalage is altijd een must voor het oog. Een aanrader om terug te komen en ook als je originele cadeau's zoekt.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Fréderic - 9/06/16 18:17

Ik kocht hier een vlinder voor meer dan 150 euro een jaar terug, en nu is deze al volledig van kleur veranderd en bleker, ook al stond hij niet in de zon. Toen ik dit met de eigenaar Jeroen besprak toen ik nog eens in de winkel was, kreeg ik een zeer arrogant antwoord en werd er geen oplossing voorgesteld. Helemaal niet professioneel...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  1/5

Mattis - 12/04/16 11:33

Ik kreeg een cadeau van deze winkel omdat ik van dit soort objecten hou. Op zich was het een mooi object, ook al was de stolp duidelijk niet authentiek. Toen ik de kostprijs van het object kende, was ik echter veel minder enthousiast. Veel te duur voor wat het is... In Brussel heb je talloze winkels die meer ziel hebben en bovendien veel goedkoper zijn en authentieke stolpen gebruiken. De vlinders die in deze winkel verkocht worden voor meer dan 100 euro, vind je op de bourse des insectes in Luik voor minder dan 10 euro. Een marge van x10 om deze objecten onder een niet authentieke stolp te plaatsen vind ik fors overdreven.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

Laetitia - 10/06/15 13:36

Ik ben in februari in de winkel te Leuven geweest en de jongen die er mij hielp gaf mij totaal niet de indruk dat hij met mij bezig was. Ook mijn vragen over enkele vlinders werden nogal snel en amateuristisch beantwoord. Na anderhalve maand bleek de blauwe vlinder die ik er kocht al kapot. Ik heb het kader uit elkaar gehaald en zag dat het nogal amateuristisch gemaakt werd. Ik vermoed dat het gewoon met superlijm gedaan wordt. Sorry, maar geen aanrader. In Brussel heb je ook zo'n winkel en ik ga in het vervolg daarheen. Schoenmaker, blijf bij je leest.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Animaux spéciaux

buurt: Grote Markt
Mechelsestraat 37
3000 Leuven
Tel: 0497/66.17.64

www.animauxspeciaux.be

meer Interieur

Meest bekeken shops

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden